JUŽNOKOREJSKE RAFINERIJE POVEĆALE IZVOZ

Izvor:   croenergo.eu

Četiri južnokorejske kompanije za preradu nafte su u 2011. godini ukupno povećale izvoz naftnih derivata i petrohemikalija za 64 % na 47,9 milijardi dolara.

Korejska novinska agencija Yonhap javlja kako su četiri južnokorejske kompanije za preradu nafte u 2011. godini ukupno povećale izvoz naftnih derivata i petrohemikalija za 64 % na 47,9 milijardi dolara.

Osim jakog izvoza, kompanije su ostvarile rekordne profite zahvaljujući poboljšanju poslovnih rezultata i u ne-rafinerijskim jedinicama.

Tako je neto dobit SK Innovation-a, vodeće kompanije u rafinerijskom sektoru, porasla za tri puta na 2,83 milijarde dolara, dok je prodaja porasla za 27 % na 61,4 milijarde dolara. GS Caltex Co. kao druga najveća kompanija u sektoru zabeležila je 68 %-tni godišnji skok u poslovnim prihodima na 1,7 milijardi američkih dolara, dok je izvoz iznosio 23,7 milijardi dolara.

Trećerangirani S-Oil Corp ostvario je neto dobit od 1,07 milijardu dolara, što je povećanje od 71 %, dok je Hyundai Oilbank Co. procenio svoj operativni prihod u 2011. godini na 440 miliona dolara.

Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...