HILARI KLINTON I BORISOV O ENERGETICI I VOJNOJ SARADNJI

Izvor:   Srna

Bugarska tražiti diversifikaciju u svakoj oblasti, što se već čini u proizvodnji struje iz obnovljivih izvora energije, rekao je bugarski premijer Bojko Borisov u razgovoru sa američkim državnim sekretarom Hilari Klinton

Bugarski premijer Bojko Borisov istakao je u razgovoru sa američkim državnim sekretarom Hilari Klinton da su priroda i ekologija na prvom mestu za Bugarsku. Borisov je naglasio da je tokom jučerašnjeg sastanka u Sofiji objasnio Klintonovoj da je Bugarska već potrošila 1,3 milijarde leva (650.000 evra) za nukleraku "Belene".

On je na konferenciji za novinare naglasio da će Bugarska tražiti diversifikaciju u svakoj oblasti, što se već čini u proizvodnji struje iz obnovljivih izvora energije. Klintonova je rekla da je za nju velika čast da demonstrira dobro partnerstvo između SAD i Bugarske i da potvrdi američki aranžman prema bugarskoj bezbednosti, s obzirom na to da su partneri u NATO-u.

"Ove godine planiramo niz vojnih vežbi u kojima će učestvovati Bugarska i SAD. Tražimo način za jačanje vojne saradnje, analizu sadašnjeg stanja i kako napred. Bugarska je dokazala da je sposoban partner koga uvažavamo", naglasila je Klintonova.

Prema njenim rečima, bugarski vojnici u Avganistanu su stekli dobru reputaciju profesionalizmom i hrabrošću. Klntonova je doputovala juče u zvaničnu posetu Bugarskoj. Ona je u Sofiju doputovala iz Minhena gde je učestvovala u radu međunarodne konferencije, a o njenoj bezbednosti u Sofiji brinulo je 1.050 policajaca.

Američki državni sekretar u Sofiju je doputovala na poziv bugarskog šefa diplomatije Nikolaja Mladenova, a sastala se sa predsednikom Rosenom Plevnelievim, premijerom Bojkom Borisovim i ministrima u Vladi, kao i sa predstavnicima romske populacije u Bugarskoj.

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...