GASPROM SPREMAN DA OTVORI SKLADIŠTE GASA U MAĐARSKOJ

Izvor:   croenergo.eu

Gasprom nije obeshrabren ranijim neuspesima vezanim uz uspostavljanje skladišta u Mađarskoj i otvoren je za takve predlog od strane mađarskih partnera.

Ruska energetska grupa OAO Gazprom je još uvek otvorena za uspostavljanje kapaciteta za skladištenje prirodnog gasa u Mađarskoj, javljaju iz vrha uprave Grupe.

Zamenik predsednika Uprave Aleksandar Medvedev, naglasio je da nisu obeshrabreni ranijim neuspesima vezanim uz uspostavljanje skladišta u Mađarskoj i dodao da je Gasprom otvoren za takve predlog od strane mađarskih partnera.

Gasprom je već 2009. pokušao u saradnji sa mađarskim MOL-om da uspostavi skladišni objekat kapaciteta 1,3 milijardi kubnih metara gasa uz dnevni kapacitet proizvodnje od 15 milijardi kubnih metara.

Međutim, studija izvodljivosti obeshrabrila je kompanije koje su u novembru prošle godine konačno odlučile da odustanu od projekta i zatvorile joint venture Pusztafoldvar Gaztarolo Zrt. u kome je svaka od navedenih kompanija imala jednaki udeo.

"Dva deoničara odlučila su da dobrovoljno zatvore Pusztafoldvar Gaztarolo Zrt. jer je postignut prvobitni cilj kompanije", izjavili su iz MOL-a i naglasili da je"prvobitni cilj bio analizirati izvodljivost novog podzemnog skladišta gasa u Pusztafoldvaru i drugim potencijalnim lokacijama".

Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...