FUKUŠIMA UNIŠTENA NUKLEARKOM?!

Izvor:   Kurir

Izraelci su aktivirali atomske bombe u japanskoj nuklearki kako bi sprečili da Japan obogaćuje uranijum za Iran, tvrdi Džim Stoun, navodni agent tajne službe

Katastrofa u japanskoj nuklearki „Fukušima“ nije izazvana zemljotresom i cunamijem, kao što se do sada verovalo, već je elektranu uništio Izrael, i to nuklearnim bombama, najnovija je teorija zavere koja kruži internetom. Prema toj teoriji, Japan je trebalo da obogati uranijum za Iran, koji pravi nuklearnu bombu, a Izrael je to želeo da spreči.

Sporni snimci

Kreator ove najneverovatnije teorije zavere u istoriji je Džim Stoun, samoproklamovani agent američke tajne službe Nacionalne bezbednosne agencije (NSA). On tvrdi da Japan uopšte nije pogodio zemljotres jačine devet stepeni Rihterove skale i da on nije bio uzrok razornog cunamija od 15 metara, koji su ostavili 16.000 mrtvih i pola miliona ljudi bez kuća. Stoun na osnovu video-snimaka i fotografija razaranja nakon zemljotresa, a pre cunamija, tvrdi da je Japan pretrpeo nekoliko manjih potresa, od kojih je najjači bio oko 6,8 stepeni Rihtera, što je podnošljivo. Snimci kojih se on dokopao ne pokazuju nimalo strukturalnih uništenja povezanih s jakim potresima. Čelični mostovi, betonski soliteri i drvene kuće i dalje su bili na mestu dok nije udario cunami i uništio sve pred sobom. Stoun, takođe, kaže da se zemljotres dogodio na kopnu, a ne u moru, tako da on nije mogao da izazove cunami.

Poseta bezbednjaka

Prema Stounovoj teoriji, desilo se sledeće. Izraelska bezbednosna firma bila je angažovana da u „Fukušimi“ postavi sigurnosne kamere, tri meseca pre nego što se dogodila katastrofa. Stoun tvrdi da su Izraelci tada u nuklearki u velikim kamerama postavili i male nuklearne bombe. Znajući da je Japan trusno područje, čekali su pogodnu priliku da ih aktiviraju. To se dogodilo kad je tu ostrvsku zemlju pogodio zemljotres od 6,8 stepeni Rihtera. Nakon toga, Izraelci su u blizini obala Japana aktivirali bombu, čija je ogromna eksplozija izazvala razoran cunami, koji je bio pokriće za detonaciju nuklearnih naprava koje su postavili u „Fukušimi“.

Kompletna budalaština

Stručnjaci koji su pročitali teoriju Džima Stouna kažu da je ona kompletno netačna. Eksperti kažu da čak i da je Japan hteo da obogaćuje uranijum za Iran, što je potpuno suludo, on to ne bi mogao jer su posmatrači malo pre nesreće utvrdili da za tako nešto nema kapaciteta. Takođe, navode da cunami od 15 metara ne može da izazove nikakva eksplozija, već isključivo snažan zemljotres. Naposletku, stručnjaci navode da još ne postoji tako mala atomska bomba koja može da se sakrije u bezbednosnu kameru, čak ni najveću.

Fakti po Džimu Stounu

- Japan je preživeo seriju manjih zemljotresa, od kojih je najjači bio 6,8 stepeni Rihtera
- Zemljotres se dogodio na kopnu
- Izrael je na obalama Japana detonirao veliku bombu, čija je eksplozija izazvala cunami
- Izrael je postavio nuklearne bombe u velike sigurnosne kamere u „Fukušimi“ i detonirao ih

Fakti o nesreći u „Fukušimi“

- Japan je pogodio zemljotres jačine devet stepeni po Rihterovoj skali
- Zemljotres se dogodio ispod površine mora, što je izazvalo razorni cunami od 15 metara
- Cunami je teško oštetio nuklearku, već načetu zemljotresom
- Eksplozije vodonika u reaktorima izazvale su havariju ogromnih razmera i oslobađanje radijacije

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...