EPS DNEVNO UVOZI 20 MILIONA KILOVAT-SATI

Izvor:   Beta

Najveći problem za proizvodnju struje predstavlja loša hidrološka situacija koja traje od prošle godine, hidroeketrane rade sa oko 20 odsto kapaciteta.

Generalni direktor Elektroprivrede Srbije (EPS) Dragomir Marković izjavio je u utorak da to javno preduzeće dnevno uvozi više od 20 miliona kilovat-sati.

"Nastavljamo sa uvozom struje. To se radi da bi bio oporavljen sistem i da bi se povećale rezerve u akumulacionim jezerima hidroelektrana", rekao je Marković novinarima nakon sednice Radne grupe za sigurnost u snabdevanju energentima i energijom.

Na pitanje odakle se uvozi struja, Marković je rekao da "najviše stiže iz pravca Mađarske". Prema njegovim rečima, dosadašnji "maksimalni dnevni uvozi struje" košta blizu tri miliona evra.

Generalni direktor EPS-a je rekao da najveći problem za proizvodnju struje predstavlja loša hidrološka situacija koja traje od prošle godine, ističući da hidroeketrane rade sa oko 20 odsto kapaciteta.

Marković je rekao da je na sastanku Radne grupe EPS sa Naftnom idustrijom Srbije (NIS) dogovorio nove količne mazuta, koji je potreban da bi termoelentrane u Obrenovcu radile sa manjim opterećenjem i da bi se oporavile zalihe uglja.

Prema njegovim rečima, elektroenergetska sitaucija u Srbiji nije povoljnija nego prethodne sedmice, jer je nešto niža potrošnja zbog ograničavanja potrošnje privredi.

Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...