EN PLUS GRUPA TRAŽI PRETVARANJE DUGA KAP-A U KAPITAL

Izvor:   Portal Analitika

En plus grupa ruskog milijardera Olega Deripaske zatražila je od Vlade Crne Gore da omogući njihovoj zajedničkoj kompaniji, Kombinatu aluminijuma Podgorica, pretvaranje duga u kapital, piše Blumberg

En plus grupa ruskog milijardera Olega Deripaske zatražila je od Vlade Crne Gore da omogući njihovoj zajedničkoj kompaniji, Kombinatu aluminijuma Podgorica, pretvaranje duga u kapital, piše Blumberg, prenosi Mina.

Zahtev je stigao nakon što je crnogorska Vlada tražila da preuzme kontrolu nad KAP-om, a u zahtev je uključeno je i 86 miliona evra duga KAP-a En plus grupi.

“En plus grupa bi bila spremna da u potpunosti pretvori taj dug KAP-a u kapital, ako Vlada pristane na slične konverzije za druge zajmodavce”, naveo je juče ruski holding u saopštenju.

Iz En plus grupe kažu da, kao deo plana spašavanja, KAP može da potpiše dugoročni ugovor za napajanje električnom energijom sa crnogorskom Elektroprivredom, čija proizvodnja košta 2,15 hiljada USD po toni.

Vlada i En plus grupa, odnosno njena Centralno-evropska aluminijumska kompanija (CEAC) imaju po 29,3 odsto udela u KAP-u.

Vlada je na sednici u četvrtak ovlastila Ministarstvo ekonomije da pokrene proceduru za preuzimanje KAP-a, a razmatrani su i zaključci koji se odnose na saradnju sa ruskim partnerom u toj kompaniji. Ministri su analizirali trenutnu situaciju i aktuelne događaje u kompaniji i definisali nekoliko zaključaka, kojima je Vladi predloženo da preduzme sve mere koje se nalaze u ugovoru i vrati vlasništvo u KAP-u.

Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...