DIOKI GRUPA U 2011. POVEĆALA GUBITAK

Izvor:   Hina / banka.hr

Zaustavljanje proizvodnje na svim pogonima u Omišlju i Zagrebu od septembra 2011. godine zbog nedovoljnih obrtnih sredstava i pokrenutih prisilnih naplata od strane poverilaca, uticalo je na ukupni rezultat poslovanja i povećanje gubitka

Dioki Grupa je prošle godine zabeležila gubitak u iznosu od 410,4 miliona kuna u odnosu na 246,7 miliona kuna gubitka u 2010. godini, pokazuju podaci iz izveštaja o poslovanju te grupe objavljenog na Zagrebačkoj berzi.

Zaustavljanje proizvodnje na svim pogonima u Omišlju i Zagrebu od septembra 2011. godine zbog nedovoljnih obrtnih sredstava i pokrenutih prisilnih naplata od strane poverilaca, uticalo je na ukupni rezultat poslovanja i povećanje gubitka, navodi se u izveštaju.

Pritom se napominje da je najznačajniji efekt na ukupni rezultat imao neto gubitak u finansijskom rezultatu, koji je povećan za 144 miliona kuna, koji se primarno odnosi na značajne zatezne kamate usled visokih dospelih obaveza prema ključnim poveriocima, neto efekta negativnih kursnih razlika i ostvarenog gubitka s naslova prodaje deonica društva Novi list d.d. koje su bile u vlasništvu Dioki Grupe od strane založnog poverioca u postupku vansudskog namirenja zalogom osigurane tražbine.

Uprava navodi da su celokupno finansijsko i operativno restrukturiranje društva temeljni uslovi za nastavak poslovanja, te se u tom smislu nastavljaju intenzivni pregovori i dogovori s ključnim poveriocima o modalitetima zatvaranja dospelih obaveza, s mogućim pozitivnim efektom na finansijski rezultat u budućnosti. Dodaju da se uz finansijsko restrukturiranje nastavlja i sprovođenje operativnog restrukturiranja.

Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...