ČEZ PLANIRA ULAGANJA U BUGARSKU

Izvor:   energetika-net

Kompanija ČEZ planira da investira oko 60 miliona evra u modernizaciju elektrodistributivne mreže i 40 miliona evra u obnovljive izvore energije u Bugarskoj

Glasine da ČEZ namerava da se povuče iz Bugarske ne odgovaraju istini.

ČEZ kompanija planira da do juna 2012. godine investira oko 60 miliona evra u modernizaciju elektrodistributivne mreže. Takođe planira da uloži 40 miliona evra u obnovljive izvore energije, poput FV parkova i hidrocentrala.

Nije isključeno međutim, da ČEZ pokaže interes za NE Belene, jer je Peter Dokladal, ČEZ-ov regionalni menadžer rekao da ta kompanija pažljivo prati razvijanje nuklearne energetike u Evropi.

"Ne isključujem ni jednu mogućnost. Belene u ovoj etapi nije na dnevnom redu, ali u principu podržavamo razvoj nuklearne energetike kao sigurni izvor energije" istakao je Dokladal.

Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...