BEZ KOMENTARA NA IZVEŠTAJ REVIZORA

Izvor:   Beta

Ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliver Dulić nije želeo juče da komentariše izveštaj Državne revizorske institucije o radu tog ministarstva, Agencije i Fonda za zaštitu životne sredine Srbije u 2010. godini.

Ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliver Dulić nije želeo juče da komentariše izveštaj Državne revizorske institucije o radu tog ministarstva, Agencije i Fonda za zaštitu životne sredine Srbije u 2010. godini.

Upitan da prokomentariše izveštaj DRI koji te institucije tereti za nenamensko korišćenje sredstava, Dulić je prilikom posete Aleksincu, gde narednih godina treba da počne eksploatacija naftnih škriljaca, rekao da to ne želi da komentariše.

Kako navode mediji, DRI će podneti krivične prijave zbog nenamenskog trošenja para iz budžeta protiv odgovornih u Ministarstvu životne sredine, Fondu i Agenciji za zaštitu životne sredine. Prema izveštaju DRI, 300 miliona dinara je bez saglasnosti Vlade Srbije otišlo za podsticaj građevinskoj industriji. Agencija za zaštitu životne sredine oglušila se o zakon tako što je izvođaču plaćala neizvedene radove, dok je Fond za zaštitu životne sredine, pored ostalog, bez kriterijuma podelio oko 100 miliona dinara bespovratnih sredstava firmama koje se bave reciklažom. U sve tri institucije tvrde da su radili po propisima i da se novac nije trošio mimo zakona.

U vezi eksploatacije nafte iz uljnih škriljaca Dulić je izjavio da će Vlada Srbija danas doneti odluku o raspisivanju tendera za izbor savetnika u odabiru strateškog partnera za ovaj posao.

„Namera je da se godišnje eksploatiše pet miliona tona uljnih škljilaca od čega bi dobili od 500.000 do 600.000 tona nafte“, rekao je on, dodajući da eksploatacija neće ugroziti životnu sredinu, jer će se raditi na površinskim kopovima i nafta će se prerađivati u postrojenjima po standardima EU. Dulić je dodao da najava eksploatacije uljnih škriljaca nije predizborna kampanja jer će početi za šest do sedam godina.

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...