Antikorupcijska istraga i u energetici

BM

Akcija u borbi protiv korupcije nastaviće se i u sektoru energetike, a istraživaće se, između ostalog, nabavka električne energije i trgovina ugljem, najavila je u nedelju Zorana Mihajlović, ministarka energetike, zaštite i razvoja životne sredine

Srpska napredna stranka (SNS) stoji uz Aleksandra Vučića, prvog potpredsednika Vlade Srbije i Vladu Srbije u borbi protiv korupcije i kriminala, izjavila je juče Zorana Mihajlović, funkcionerka SNS i u sklopu te borbe narednih nedelja najavila nove akcije u sektoru energetike.

Mihajlović, koja je i ministarka energetike i životne sredine, očekuje od Vučića da će u naredne dve nedelje u borbi protiv korupcije biti preduzete akcije u oblasti nabavke električne energije i trgovine ugljem, ali i ostalim sektorima energentike.

„Očekujem akcije u sektoru energetike, jer se pronevere i krađe mere milijardama... u narednom periodu biće novih slučajeva, zemlja je opustošena, ljudi osiromašeni i oni koji su za to krivi moraju da odgovaraju,“ kazala je Mihajlovićeva, prenosi Beta.

Tokom 2013. godine Elektroprivreda Srbije (EPS) neće nabavljati električnu energiju preko posrednika, već je direktno rezervisala određene količine električne energije, navela je Mihajlović i najavila da će ono što se ranije događalo biti ispitano.

Ministarka energetike je na konferenciji za novinare rekla da „slučaj Dulić“ ne predstavlja politički progon, jer je taj predmet počeo da se obrađuje mnogo pre nego što je formirana nova vlada, ali da nije postojala politička volja da se procesuira.

To je predmet koji je ostao i u spisima Verice Barać, pokojne predsednice Saveta za borbu protiv korupcije i među predmetima, koje je pomenula Evropska unija, rekla je Mihajlović i dodala da će u narednim nedeljama svakako biti i novih slučaja.

„Verujem da ranije nije postojala politička volja da se stvari reše, ali duboko verujem da sada ipak postoji volja, jer nema jake ekonomije, energetike i poljoprivrede, ničega, ako se ne borimo protiv kriminala i korupcije. Podržavamo napore vlade u borbi protiv kriminala i korupcije, jer mislimo da je to jedini način da Srbija dobije šansu, da postoji i opstane,“ rekla je Mihajlović.

Napadi na predsednika SNS, zbog odlučne borbe, dolaze od onih koji žele da carstvo kriminala opstane, kazala je ministarka energetike i navela primer ministra poljoprivrede i funkcionera SNS Gorana Kneževića, bivšeg gradonačelnika Zrenjanina iz redova DS, koji je, kako je rekla držan u pritvoru 13 meseci, za vreme prošle vlade i to nazvala političkim progonom, piše Fonet.

„Koji politički progon postoji danas u ovoj zemlji sa ovom vladom,“ upitala je Mihajlović i zaključila da ne postoji nijedan.

Mihajlović smatra da će ti napadi biti još žešći u narednom periodu.

Oliver Dulić, bivši ministar za zaštitu životne sredine i prostornog planiranja, kao i njegov bivši pomoćnik Nebojša Janjić i direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak sumnjiče se da su izvršili krivično delo zloupotrebe službenog položaja u vezi sa izdavanjem dozvole slovenačkoj firmi Nuba invest za postavljanje optičkih kablova duž puteva u Srbiji i tom prilikom prekršili Zakon o planiranju i izgradnji, javlja Tanjug.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...