Promocija Parlamentarnog foruma za energetsku politiku Srbije

Z.K.

Aleksandra Tomić, predsednica Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku upoznala je senatora Lodovika Sonegoa, predsednika parlamentarne delegacije Italije pri CIE sa delokrugom rada novoformiranog Parlamentarnog foruma za energetsku politiku Srbije. (foto: Tanjug)

Unapređenje privredne saradnje između Italije i Srbije i poziv za zajednički nastup na generalnoj skupštini Centralno-evropske inicijative (CEI) u Skoplju, bile su teme sastanka predsednika i članova Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku i predsednika parlamentarne delegacije Italije pri Centralno-evropskoj inicijativi, senatorom Lodovikom Sonegom (Lodoviso Sonego).

Predsednica Odbora Aleksandra Tomić, upoznala je goste sa delokrugom rada novoformiranog Parlamentarnog foruma za energetsku politiku Srbije. Na sastanku se govorilo o značaju unapređenja oblasti infrastrukture, transporta i energetike između Italije i Srbije. Tomićeva je ukazala na postojanje velkog interesovanja italijanskih poljoprivrednika za srpsko tržište, te da im je neophodno omogućiti da putem IPARD fondova pristupe srpskom tržištu čemu dodatno može da doprinese i saradnja sa Privrednom komorom Italije.

Senator Lodoviko naglasio je da Italija snažno podržava evropske integracije Srbije, i da pruža punu podršku što bržem otvaranju pregovaračkih poglavlja. Italijanski senator pozvao je predstavnike Narodne skupštine na generalnu skupštinu CEI, koji će u novembru biti održana u Srkoplju.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...