Nemci se predomislili – polovina protiv gašenja nuklearki!

M. L.

Bila je dovoljna jedna kriza u snabdevanju električnom energijom pa da Nemci odmah promene svoj stav
(ilustracija, Jedan od reaktora u centrali Grundremingen, 120 kilometara severozapadno od Minhena, isključen je 2018, na početku sprovođenja nemačkog plana za smanjenje proizvodnje nuklearne energije. Elektrana je bila mesto prve fatalne nuklearne nesreće u Nemačkoj)

Prosto je neverovatno kako se mogu brzo menjati stavovi u javnom mnjenju u Nemačkoj. Bila je dovoljna jedna kriza u snabdevanju električnom energijom pa da Nemci  odmah promene svoj stav prema nuklearnim centralama...

Međunarodna kompanija za istraživanje javnog mnjenja  JuGov (YouGov), kako javlja DPA, sprovela je ovih dana istraživanje u kome se pokazalo da polovina Nemaca smatra da bi planirano gašenje nuklearki trebalo definitivno ili bar privremeno obustaviti. Pritom, 36 posto ispitanika je za to da se nastavi - bez ikakvih izmena – sa gašenjem nuklearki do kraja 2022, dok 14 posto nije imalo stav o tome. Ovo istraživanje je naručio je od agencije JuGov ugledni nemački list Di velt (Die Welt).

Samo nekoliko sedmica pre ovoga, nemački mediji su, povodom jačanja glasova koji traže produženje rada nemačkih nuklearki, tvrdili da u javnom mnjenju preovlađuju drugačiji stavovi. U tome su polazili od rezultata istraživanja od pre dve godine prema kome je samo manjina branila produženje rada nuklearki...


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...