Češka ukinula PDV na gas i električnu energiju

Autor:   BM

Češka će se odreći naplate poreza na dodatu vrednost (PDV) za električnu energiju i gas na računima domaćinstava u novembru i decembru i tražiće od Brisela dozvolu da nultu stopu zadrži i 2022. godine. (Ukidanje PDV-a će državni budžet Češke koštati smanjenja prihoda od 78,5 miliona evra mesečno. Foto: Pixabay)

Ministarka finansija Alena Šilerova je izjavila da je odluka o ukidanju PDV-a na novembarskim i decembarskim računima, koju je vlada donela bez čekanja dozvole iz Brisela, odgovor na "izuzetnu vanrednu situaciju" koja zahteva hitnu akciju, preneo je "Blumberg".

Tanjug navodi da će ova mera koštati državni budžet gubitka prihoda od 78,5 miliona evra mesečno.

Portal newsbeezer.com prenosi da vlada koju vodi Andrej Babiš, takođe namerava da predloži izmene zakona kojima bi snabdevanje električnom energijom i gasom trajno bilo izuzeto od naplate PDV-a od sledeće godine.

 


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...