Saniran požar u španskoj nuklearnoj elektrani u blizini Madrida

Autor:   BM

Španski regulator nuklearne bezbednosti (CSN) obavestio je Međunarodnu agenciju za atomsku energiju (IAEA) da je u jedinici Jedan nuklearne elektrane Trilo, koja se nalazi na oko 80 kilometara severoistočno od Madrida, u petak, oko 22 časa i 40 minuta objavljeno upozorenje o nuklearnoj opasnosti. Prema navodima Agencije, reč je o požaru koji je u međuvremenu ugašen, ali se i dalje prati situacija u ovoj nuklearnoj elektrani. (Foto: Madrid, Španija, Pixabay)

Španski regulator nuklearne bezbednosti (Consejo de Seguridad Nuclear) obavestio je Međunarodnu agenciju za nuklearnu energiju (IAEA) da je uzbuna objavljena nakon što se dogodio požar u glavnom električnom transformatoru i prouzrokovao automatsko isključivanje reaktora.

Požar je ugašen nakon 15 minuta, a uzbuna je završena u subotu, 16. maja, 42 minuta posle ponoći.

Saniran požar u španskoj muklearnoj elektrani u blizini Madrida
Međunarodna agencija za nuklearnu energiju je saopštila da prati dešavanja posle proglašene nuklearne opasnosti. (Nuklearna elekrana Trilo, Španija. Izvor: Pixabay)

Na sajtu Međunarodne agencije za atomsku energiju se takođe navodi da tokom požara nije ugrožen nijedan bezbednosni sistem, i da nije bilo posledica po  zaposlene, kao ni uticaja na okruženje i životnu sredinu.

Međunarodna agencija za nuklearnu energiju je saopštila da je u kontaktu sa španskim zvaničnicima i da prati dešavanja u nuklearnoj elektrani Trilo.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...