Ekonomija

Nova istraga o prodaji poslova ČEZ-a u Bugarskoj

Komisija za zaštitu konkurencije Bugarske ponovo je otvorila istragu o planiranoj 335 miliona evra vrednoj prodaji bugarske imovine ČEZ-a osiguravajućoj i finansijskoj grupi Eurohold.

Kina zabranila - Srbija uvozi otpad

Sakupljači sekundarnih sirovina obezbeđuju 87 odsto reciklabilnih sirovina za industriju, dok samo 13 odsto dolazi iz javnog komunalnog sektora. Zato Srbija uvozi otpad za reciklažu, upozorava Siniša Mitrović, rukovodilac Centra PKS za cirkularnu ekonomija.
Foto: FoNet

Šojguov san: grad inovacija, napredne nauke i tehnologije u Sibiru

Ne krijući da u skorijoj budućnosti nafta neće biti tako tražena, već da će biti važni drugi prirodni resursi Sergej Šojgu, ruski ministar odbrane otkriva da mašta o tome da sagradi grad u Sibiru, u Minusinskoj kotlini, koji bi bio grad inovacija, napredne nauke i tehnologije.
Foto: Munusinska kotlina

EBRD sprovodi unutrašnju istragu o učešću u finansiranju projekta spalionice u Vinči

Inicijativa Ne davimo Beograd saopštava da ih je EBRD obavestio o usvajanju njihove žalbu i da je pokrenuta unutrašnja istraga o učešću EBRD u finansiranju projekta spalionice u Vinči.

Split dobija naftni terminal

U splitskoj Severnoj luci gradiće se naftni terminal, osmi na hrvatskoj obali Jadranskog mora, za prihvat tankera i transport nafte železnicom i kamionima.

Najzelenija građevina na svetu gradiće se u Šangaju

Zgrada - sedište kineske Grupacije za uštedu energije i zaštitu sredine u Šangaju, projektovana u atelju Zahe Hadid, biće “najzelenija” građevina na svetu.

Petrohemijija radi za domaće i inostrane kupce

Posle tronedeljnog zastoja uspešno je pokrenuta proizvodnja u HIP Petrohemiji. Fabrika PEVG radi povećanim kapacitetom.

Beogradski projekat dobijanja energije iz otpada, napreduje uprkos pandemiji

Izvođenje građevinskih radova na Beogradskoj deponiji Vinča je u punom jeku. Finansijska konstrukcija projekta za kreditnu liniju od 290 miliona evra, uspešno je zatvorena.

Umesto asfalta putevi od reciklirane plastike

Velike količine plastike mogu se iskoristiti racionalno, za izgradnju puteva umesto asfalta - tako da više ne zagađuju okolinu.

NIS nastavlja sa modernizacijom pančevačke rafinerije

Ugovor o nabavci savremene INDMAX tehnologije i baznog projekta za modernizaciju postrojenja katalitičkog krekinga (FCC) u Rafineriji nafte Pančevo potpisali su Vladimir Gagić, direktor Bloka Prerada NIS-a i Maurice Korpelshoek, direktor za marketing tehnologija Lummus Technology.

Prva Prethodna
1/22
Poslednja Sledeća