Ruski kredit krpi srpski budžet

Izvor:   Tanjug

Dogovor o dobijanju ruskog kredita u iznosu od 300 miliona dolara za pomoć budžetu Srbije je na pomolu, rekao je Milan Baćević, ministar prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja.

Na pomolu je dogovor o ruskom kreditu za pomoć srpskom budžetu, izjavio je juče Milan Baćević, ministar prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja posle sastanka sa Aleksandrom Novakom, ministrom energetike Rusije, precizirajući da je reč o sumi od 300 miliona dolara, koja bi trebalo da bude povučena do sredine decembra.

Baćević, koji je sa Novakom kopredsednik međuvladine Komisije za ekonomsku, naučnu i tehničku saradnju, rekao je da će sutra-5.09 sa njim potpisati protokol koji se sastoji od više tačaka, a jedna od njih je i pitanje kredita.

Srbija je, kaže ministar, tražila pomoć Rusije i za sledeći budžet i velika je verovatnoća da će i tu odgovor biti pozitivan, javlja Tanjug.

„Među ostalim tačkama su ubrzanje radova na Južnom toku, pitanje železare Smederevo i Železnice Srbije. U razgovorima su pokrenuta i neka sporna pitanja kao što je pitanje dugovanja Srbijagasa Gaspromu,“ rekao je Baćević.

Ministar rudarstva je u Moskvu doputovao u ponedeljak, a posetu završava danas.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...