Ruska ekonomija ubrzava rast

M.L.

Ove godine rast 0,8 do 1,3 a iduće godine 1,5 do dva posto
(ilustracija, Ruska centralna banka, Moskva)

Ekonomski rast Rusije iduće godine ubrzaće se, kako se predviđa, na dva posto, izjavila je guvernerka Narodne banke Rusije Elvira Nabiulinova u intervjuu američkoj televiziji SiEnBiSi (CNBC) tokom boravka u Vašingtonu. Ubrzanje rasta, kako prenosi AP, prema rečima guvernerke, podržaće javni izdaci i monetarna politika.

"Računamo da će budžetska politika biti više orijentisana na podršku ekonomiji. Osim toga, normailizacija naše monetarne politike imaće dodatan pozitivni uticaj na tempo rasta", izjavila je ona i zaključila da bi iduče godine ruski privredni rast trebalo da iznosi između 1,5 i dva posto.

Ako se ova predviđanja ostvare, biće to značajno ubrzanje u odnosu na ovu godinu kada celogodišnji rast, prema najnovijim prognozama, neće premašiti 1,3 procenta.

Ruska centralna banka je korigovala prošlog meseca raniju prognozu rasta od jedan do 1,5 posto na 0,8 do 1,3 posto.

 


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...