Strateški savez Totala i Petrobrasa

BM

Dogovorena saradnja francuskog Totala i brazilskog Petrobrasa postavlja okvir za radove na istraživanju i proizvodnje nafte i gasa, kao i prerade i prodaje naftnih proizvoda u Brazilu.

Francuska naftno gasna kompanija Total i brazilska naftna kompanija Petrobras potpisali su memorandum o razumevanju koji postavlja okvir za stratešku saradnju u području istraživanja i proizvodnje nafte i gasa, ali i prerade i prodaje naftnih proizvoda u Brazilu, javlja ruski portal Sputnik News.

Osim toga, predviđena je i strateška saradnja na drugim projektima na međunarodnim tržištima.

Prema sporazumu Petrobras će za stratešku saradnju predložiti projekte u Brazilu, a Total projekte na međunarodnim tržištima. Obe firme trenutno učestvuju u 15 konzorcijuma - devet u Brazilu, koji rade na projektima istraživanja i proizvodnje nafte i gasa.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...