Ekologija

Srbija izvozi tone medicinskog otpada

Godišnje izvezemo stotine tona medikamenata kojima je istekao rok. U zavisnosti od vrste otpada, po kilogramu plaćamo od 200 do 500 dinara

Ekologija puni džepove funkcionera

Iz gradskog budžeta Čačka za ovu godinu opredeljeno je neverovatnih 40 miliona dinara za ekološke projekte.

Biološki sistemi za prečišćavanje otpadnih voda u Mađarskoj

Zahvaljujući međunarodnom projektu, koji je Evropska unija sufinansirala preko programa prekogranične saradnje Srbije i Mađarske, vojvođansko mesto Ada i pogranično mađarsko mesto Morahalom dobili su 1,2 miliona evra za modernizaciju prečišćavanja otpadnih voda

Izbegnuta ekološka katastrofa u Brčkom?

Da li je u Brčkom izbegnuta ekološka katastrofa ili je reč o providnim ucenama. Dug za struju ugušen amonijakom?

Velike kompanije treba da štite klimu

Ujedinjene nacije žele da se velike svetske kompanije aktivno uključe u procese kojima se doprinosi smanjenju emisije ugljen-dioksida i sprečavaju klimatske promene.

Svađa oko zaštite klime od avionskih letova

Mlazni avioni spadaju u najveće zagađivače vazduha. Evropska unija je zbog toga uvela pravila kojima nastoji da ovakvo zagađenje ograniči. U Moskvi se juče održala međunarodna konferencija vazduhoplovnih udruženja koje se toj odluci protive.

Karneval u Riju – samba na tonama otpada

Tokom četiri dana karnevala u Rio de Žaneiru ovaj grad poseti do pet miliona turista. Oni iza sebe ne ostavljaju samo velike količine novca već pre svega tone i tone raznovrsnog otpada.

Koliko su štetni tragovi aviona?

U utorak se u Moskvi sastaju predstavnici država koje odbijaju plaćanje poreza na emisije štetnih gasova u vazdušnom saobraćaju. Oni žele da se dogovore oko strategije kojom će se boriti protiv te mere.

Sneg “pročistio” vazduh u Beogradu

Sneg, koji je u poslednje vreme mnogo padao u Beogradu, doprineo je poboljšanju kvaliteta vazduha.

Prva Prethodna
38/38
Poslednja Sledeća