Biološki sistemi za prečišćavanje otpadnih voda u Mađarskoj

Izvor:   Tanjug

Zahvaljujući međunarodnom projektu, koji je Evropska unija sufinansirala preko programa prekogranične saradnje Srbije i Mađarske, vojvođansko mesto Ada i pogranično mađarsko mesto Morahalom dobili su 1,2 miliona evra za modernizaciju prečišćavanja otpadnih voda

Zahvaljujući međunarodnom projektu, koji je Evropska unija sufinansirala preko programa prekogranične saradnje Srbije i Mađarske, vojvođansko mestoAdai pogranično mađarsko mesto Morahalom dobili su 1,2 miliona evra za modernizaciju prečišćavanja otpadnih voda, javlja agencija MTI.

Gradonačelnik Morahaloma Laslo Čanji je na konferenciji za novinare, koja je u tom mestu održana u utorak, izneo podatak da je iz tih sredstava u Adi izgrađen moderan biološki sistem za prečišćavanje otpadnih voda, dok su u Morahalomu kupili uređaje da čišćenje kanala i odnošenje otpadnih voda. Osnovni cilj projekta je bio sprečavanje šteta od otpadnih i atmosferskih voda i zaštita životne sredine u ovim mestima.

Većina sredstava, oko 1,17 miliona evra je uloženo u investicije u Adi i time su iz evropskih sredstava pokrili 85 odsto ukupnih troškova. Uređaj za čišćenje kanala u Morahalomu kupljen je za 120 hiljada evra, od čega je 6.300 evra obezbeđeno iz sopstvenih sredstava, navodi agencija MTI.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...