NIS gradi skladište za privremeno odlaganje opasnog otpada

Da bi se smanji negativan uticaj na životnu sredinu NIS gradi novo skladište za privremeno odlaganje opasnog otpada u pančevačoj rafineriji.

U okviru kompleksa Rafinerije nafte Pančevo NIS će izgraditi skladište za privremeno odlaganje opasnog otpada, piše eKapija.com.

Prema Planu detaljne regulacije, koji je naručio Grad Pančevo, a izradio pančevački JP Urbanizam, skladište će se graditi u katastarskoj opštini Vojlovica, u bloku 24, na površini od 7.710 m2.

Privremeni skladišni koristiće se za odlaganje zauljenog opasnog otpada, tečnog opasnog otpada, otpadne ambalaže i čvrstog opasnog otpada.

Razlog za izradu plana je, kako se navodi u dokumentaciji, smanjenje negativnih uticaja na životnu sredinu.

Dodaje se da je izgradnja skladišta za privremeno odlaganje opasnog otpada planirana po svim merilima EU za opasan otpad, sa pokrivenim boksovima i prostorima za privremeno odlaganje otpada u skladu sa ekološkim zahtevima i zakonskom regulativom.

U Rafineriji nafte Pančevo postoji privremeno skladište za opasan otpad na 2.100 m2 koje je nedovoljno tehnički opremljeno i nema upotrebnu dozvolu. U njemu se otpad skladišti od 2007. godine, navodi se u planskoj dokumentaciji. Idejno rešenje novog skladišta izradila je izradila firma Thermo engineering iz Milana.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...