Do oktobra prijave za Evropsku zelenu prestonicu

BM

Tituala Evropske zelene prestonice dodeljuje se svake godine jednom od evropskih gradova sa više od 100.000 stanovnika zbog njegove posvećenosti zaštiti životne sredine, društvenom i ekonomskom održivom razvoju.

Prestižna titula Evropske zelene prestonice svake se godine dodeljuje jednom od evropskih gradova sa više od 100.000 stanovnika zbog njegove posvećenosti zaštiti životne sredine, društvenom i ekonomskom održivom razvoju.

U pripremi je, takođe, i dodela Evropske nagrade Zeleni list 2022. za manje gradove, koji imaju između 20.000 i 99.999 stanovnika.

Evropska komisija će dodeliti nagradu u iznosu od 600.000 evra gradu koji će osvojiti titulu Evropske zelene prestonice 2023. i 200.000 evra za najviše dva grada koji će osvojiti Evropsku nagradu Zeleni list 2022. godine, saopštilo je Ministarstvo zaštite okoliša i energetike Hrvatske.

Titula Evropske zelene prestonice donosi brojne koristi, uključujući veći fokus na ekološke projekte, povećani turizam i strana ulaganja, jačanje lokalne ekonomije i pomoć u stvaranju novih radnih mesta.

Pobednički gradovi, kao i gradovi koji uđu u uži izbor, imaju i pristup Evropskoj mreži zelenog kapitala, koja im pruža podršku i platformu za razmenu znanja i dobre prakse.

Uz sve navedeno, raniji učesnici na ovom konkursu smatraju da se proces prijave pokazao korisnim u proceni njihovog napretka i planova u poređenju sa ostalim konkurentima.

Prijave se zatvaraju 28. oktobra, a pravila takmičenja i detaljnije informacije o ispunjavanju uslova kao i načinu prijavljivanja mogu se naći na sajtu www.egcaeglaportal.eu.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...