Eliti iz Davosa tankuju ekološki kerozin

Ekološki kerozin, tri do četiri puta skuplji od običnog, sipa u svoje avione elita na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu.

Klijenti firme Jet Aviation, koji su na Svetski ekonomski forum u Davosu stigli biznis-avionima mogu njihove rezervoare, pri povratku, do 20% napuniti ekološki prihvatljivijim kerozinom.

Ta mogućnost je data prvi put u svetu, tvrdi Noje ciriher cajtung a prenose Ekonomske vesti. Po ceni tri-četiri puta višoj od cene običnog kerozina, koji je na sasvim lošem ekološkom glasu.

Firma Jet Aviation nabavila je samo 165.000 litara ekološki dragocenog goriva proizvedenog na osnovi jestivog ulja i leševa životinja.

Količina, koju je nabavila kompanija Jet Aviation, dovoljna je za desetak punjenja i biće potrošena do kraja nedelje, rečeno je NZZ u firmi Jet Aviation.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...