I Goldman Saks u borbi protiv klimatskih promena

BM

Goldman Saks uložiće 750 milijardi dolara u projekte klimatske tranzicije i inkluzivnog rasta za siromašne kroz finansiranje čiste energije, održivog saobraćaja, pristupačnog obrazovanja i proizvodnje hrane.

Američka banka Goldman Saks u ponedeljak je saopštila kako planira da uloži 750 milijardi dolara tokom iduće decenije kako bi pomogla u borbi protiv klimatskih promena.

Banka je na svojoj internet stranici navela da će taj iznos, njen „cilj do 2030.”, da usmeri na finansiranje, ulaganje i savetodavne aktivnosti vezane za devet područja po pitanju klimatske tranzicije i inkluzivnog rasta za siromašne, preneo je Bankar.rs.

Te aktivnosti uključuju i finansiranje čiste energije, održivog saobraćaja, pristupačnog obrazovanja i proizvodnje hrane.

„Ne postoji samo hitna potreba za delovanjem, već i snažan poslovni te ulagački razlog da se to učini. Usmerenost na te specifične ciljeve daje nam niz merljivih podataka, kao što je količina smanjenja zagađenja i broja usluženih ljudi, koje možemo s vremenom pratiti”, rekao je izvršni direktor Goldman Saks David Solomon.

Dodao je da finansijske institucije moraju podržati pokretače promena i da kompanije više ne mogu tretirati klimatske inicijative kao „periferno pitanje”.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...