Nemačka vlada priprema veliki eko-investicioni reformski paket

M. L.

Radi velikog ekološkog zaokreta može se odustati privremeno i od "svetog pravila" nemačke politike - uravnoteženog budžeta
(ilustracija, industrijska zona u Oberhauzenu, Nemačka, 2017.)

Vlada Angele Merkel priprema za septembar veliki reformski paket, najavljuje nemački ekonomski  dnevnik Handesblat. Radi se o merama koje treba da omoguće da se u Nemačkoj do 2050. snize emisije CO2 za gotovo neverovatnih 80-95 posto u odnosu na nivo iz 1990. tojest, upravo onako kao što je predviđeno u Pariskom klimatskom dogovoru.

Kancelarka Merkel, kako se tvrdi, pritiska da se postavi još ambiciozniji cilj jer se boji porasta popularnosti Zelenih i želi da izađe u susret javnosti koja masovno podržava talas protesta mladih za bolju klimu (Fridays for Future). Šef druge po veličini nemačke sindikalne centrale Frank Bsirske lično je stao iza ovog protesta.

"Nećemo baš da štrajkujemo ali poći ću na dalje demonstracije za bolju klimu i pozvaću i svoje kolege", izjavio je lider ovog sindikata koji broji preko dva miliona članova.

Ekonomisti i ekolozi već govore o planu koji se meri bilionima evra. Konsultanska kuća Boston konsalting grupa (BCG - Consulting Group), koja već duže vreme radi za nemačku vladu procenjuje ove troškove na između 1,5 i 2,3 biliona evra.

Za ispunjavanje ovako ambicioznog cilja Nemačka bi morala da naglo okrene kormilo i odlučnije pređe na električna vozila. U tom smislu Merkel ima veliku podršku koncerna Foksvagen (VW-Volkswagen) koji investitra ogromne sume u razvoj elektromobila i ovaj prelazak smatra za apsolutni prioritet. I pored toga, analitičarima se čini da je skoro nemoguće da se za 30 godina postigne da 80 procenata vozila pokreće električna energija.

Handesblat navodi i druge još veće procene troškova ovog zaokreta od BCG.  Nemačka bi, na primer, morala čak trostruko da poveća snagu elektrana na sunce i vetar i da razvede mrežu stanica za punjenje elektrmobila sa preko osam hiljada kilometara kablova.

Ovim povodom otvoreno se pominje da vlada treba da bude spremna da eventualno odustane od uravnotežnog budžeta - "svetog pravila" nemačke budžetske i ekonomske politike.  U toj novoj klimatsko-ekonomskoj strategiji vlada se teško može osloniti samo na predloženi porez na ugalj protiv koga su se u anketama izjasnile dve trećine Nemaca. Oni smatraju da bi vlada morala više da radi na osposobljavanju nekih drugih sektora, pre svega železnice koja još nije osposobljena da ispunjava klimatske ciljeve i preuzme veći teret javnog saobraćaja.

 


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...