Elektromobili zagađuju kao i vozila na fosilna goriva (?)

BM

Stručnjaci izračunali da bi električna vozila proizvedena od strane Tesle, koja se smatraju “najzelenijim” vozilima na svetu, mogla biti odgovorna za istu količinu emisije gasova sa efektom staklene bašte kao i vozila na benzin i dizel.

Prema analizi londonske firme Ingejdžd Treking (Engaged Tracking), koja se bavi analizom održivosti i prihvatljivosti za okolinu kompanija za potencijalne investitore, električna vozila proizvedeni od strane Tesle, koja se smatraju “najzelenijim” vozilima na svetu, mogla bi biti odgovorna za istu količinu emisije gasova sa efektom staklene bašte kao i vozila na benzin i dizel.

Analiza je bazirana na osnovu podataka o količini gasova sa efektom staklene baste, koji se proizvode pri izradi Teslinih vozila, računajući i količinu CO2 koja nastaje u elektranama koje proizvode električnu energiju za punjenje električnih vozila. Rezultati su upoređeni sa količinom gasova sa efektom staklene bašte koji se emituju u proizvodnji i vožnji vozila na benzin i dizel.

Teslina vozila nisu čistija od prosečnog vozila u Velikoj Britaniji. Godišnje emisije britanskog vozila iznose 1,5 t CO2, na osnovu prosečnih 12.553 km godišnje. Teslin Model S ima iste količine emisija CO2 kao i obično vozilo na fosilno gorivo (1,5 t CO2 godišnje). Ovaj problem se ne odnosi samo na Teslina električna vozila, već i na sva vozila s baterijama, jer se i oni pune električnom energijom iz elektrana, pojašnjeno je u analizi.

Neefikasnost proizvodnje električne energije dodatno pojačava problem, jer je poznato da se samo oko trećina potrošene energije može pretvoriti u električnu energiju, dok ostatak postaje otpadna toplana. Još se više energije gubi tokom prenosa preko vodova i kompleksnih sklopova, koji se koriste za punjenje električnih vozila.

Električno vozilo BMW I3, manji model, godišnje emituje 1,3 t CO2, što je 15% efikasnije od Teslinog Modela S, navedeno je, takođe, u analizi.

Iz Tesle su opovrgli rezultate analize uz objašnjenje: “Brojke ne odražavaju pravu sliku modela Modela S, jer je mnogo veći od prosečnog britanskog vozila i zato je normalno da Teslin model koristi više energije. Limuzina (automobil s četvoro vrata i prtljažnikom odvojenim od putničke kabine), s kojom se Model S može uporediti, proizvodi 300 % više emisija, a tu se još mora uzeti u obzir i emisije kod vađenja, prerade i distribucije nafte, što sve ukupno dodaje još 25% emisija CO2 vozilu na fosilna goriva. Svaka “fer” analiza pokazuje da vozila poput Teslinih modela stvaraju manje CO2 nego bilo koje uporedivo vozilo na fosilna goriva”, objavio je Daily Management Review a prenela Energetika net.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...