NIS ugasio svetla u akciji Sat za našu planetu

BM

I Naftna industrija Srbije se priključila globalnoj ekološkoj akciji Sat za našu planetu.

U subotu, tačno u 20,30 časova, isključeno je dekorativno osvetljenje u poslovnim centrima NIS-a u Novom Sadu i Beogradu. Na sat vremena, nije bio vidljiv ni prepoznatljiv logo naftne kompanije na vrhovima ovih reprezentativnih arhitektonskih zdanja.

Na ovaj način, NIS je postao deo globalne ekološke akcije Sat za našu planetu, koju je do sada podržalo preko 7.000 gradova iz 178 zemalja. Svojim učešćem, kompanija je potvrdila opredeljenje ka odgovornom korišćenju prirodnih resursa i očuvanju životne sredine i biodiverziteta.

Sat za našu planetu, u svetu poznata kao Earth Hour je najveća globalna akcija za zaštitu prirode. U Srbiji je održana po 10. jubilarni put i u njoj su simboličnim gašenjem svetla na sat vremena, učestvovale brojne gradske i lokalne samouprave, obrazovne institucije, kompanije, organizacije i pojedinci.

Organizator akcije Sat za našu planetu koja je ove godine održana pod sloganom „Poveži se sa planetom“ je Svetska organizacija za prirodu (WWF).


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...