Žuti karton za ekološki svesnu Nemačku

Jens Turau / Dojče vele

Savezni upravni sud je odlučio: pri povećanom zagađenju vazduha, automobili s dizel-motorima mogli bi da budu proterani iz gradskih centara. To je značajna pouka za političare i auto-industriju.

Kako to beše nekad? Angelu Merkel su zvali „klimatskom kancelarkom“. Ona je pomagala razvoj međunarodne klimatske politike, ubeđivala o tome odgovorne u krugovima industrijskih zemalja, grupe G8 i kasnije G7. Veliki zaokret u energetici – to je postao njen prioritet. Samo što je zaboravila da na put ka ekološkoj budućnosti povede i nemačku automobilsku industriju.

A automobilska industrija je ona pomogla sama sebi. I dalje je pravila modele sa moćnim motorima i polagala na dizel-motore jer oni emituju manje štetnih gasova od benzinskih motora. Ali mnogo azotnog oksida. Čije vrednosti je pokušala da lažira.

Jasan jezik suda

Federalni upravni sud u Lajpcigu je dao za pravo tužiteljima i braniteljima životne sredine. Ako više ništa ne pomaže, ako dozvoljene vrednosti azotnog oksida i dalje budu prekoračene – a sigurno će biti u desetinama nemačkih gradova – onda će automobilima sa dizel-motorom morati da bude zabranjen pristup u centralne gradske zone. Sud je sproveo ono što je politika prespavala.

Račun će platiti vozači dizela

Račun za to će biti najpre ispostavljen vozačima automobila sa dizel-motorima, a i mnogim malim privrednicima. Pokušaji političara i automobilske industrije da problem reše boljim softverom u automobilima, ispao je mlak. Delotvorna prepravka bi koštala više hiljada evra po automobilu – a to auto-industrija ne želi da plati. To jest, dosad nije htela. Zabrana vožnje bi to mogla da promeni. Političari koji ne žele da dalje ljute moćnu privrednu granu, trenutno se trude da reše problem. Nose se mišlju o uvođenju besplatnog gradskog prevoza, hoće da opreme autobuse i državna vozila električnim motorima. No, oni znaju da samo novi ili prepravljeni automobili koji su čisti, mogu da smanje emisiju štetnih gasova. Inače će biti zabrane vožnje, ne odmah, ali srednjoročno gledano.

Zanimljiva razmišljanja političara

Više političara je ukazalo da će zabrane vožnje biti teško sprovesti. Nema dovoljno policajaca. Na kraju će verovatno novi dizel-automobili koji ispunjavaju stroge norme Evropske unije moći da dobiju sopstvenu plaketu i smeti da voze svuda. A stariji automobili samo ako budu prepravljeni. No, za takvo rešenje trenutno nema većine u Bundestagu. Vlade saveznih pokrajina s pravom smatraju da ih je savezna vlada ostavila na cedilu.

Automobilska Nemačka se menja

Kada je reč o Evropskoj uniji, zanimljivo je da nemačka vlada u Briselu nije uspela da nametne svoj stav o nečemu što se tiče auto-industrije. No, stvari ne stoje tako loše. Nemačka je sahranila atomsku energiju i postavila u čitavoj zemlji hiljade elektrana na vetar i sunce. Sada će zemlja auto-puteva na kojima nema generalnog ograničenja brzine i automobila kao važnog statusnog simbola dobiti i novu vrstu mobilnosti. Uz pritisak Brisela i nemačkih sudova.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...