Trivan: Upravljanje otpadom prioritet

BM

Srbija u narednom periodu mora značajno da unapredi oblast upravljanja otpadom. Na ostvarivanju tog cilja Ministarstvo će zajedničkim snagama raditi sa Nacionalnom asocijacijom i preduzećima koja posluju u ovoj oblasti, rekao je Goran Trivan, ministar zaštite životne sredine otvarajući 5. konferenciju ASWA, koja se danas i sutra održava na Srbernom jezeru.

Jedan od najvažnijih prioriteta novoformiranog ministarstva biti izgradnja i razvoj održivog sistema upravljanja otpadom u našoj zemlji a saradnja svih aktera na ovim pitanjima od presudnog je značaja, naglasio je Goran Trivan, ministar zaštite životne sredine otvarajući 5. konferenciju Nacionalne asocijacije čistoće Srbije (ASWA), koja se danas i sutra održava na Srbernom jezeru.

„Komunalna preduzeća koja se bave sakupljanjem, transportom i preradom otpada imaće punu podršku Ministarstva u podizanju znanja o savremenim tehnologijama prerade otpada na viši nivo kao i pomoć u rešavanju svakodnevnih problema sa kojima se susreću u svom poslovanju“, rekao je ministar Trivan i dodao da će Ministarstvo na čijem je čelu izgraditi čvršće i tešnje veze sa komunalnim preduzećima i Nacionalnom asocijacijom čistoća Srbije.

Trivan je istakao da „Srbija u narednom periodu mora značajno da unapredi oblast upravljanja otpadom. Na ostvarivanju tog cilja Ministarstvo će zajedničkim snagama raditi sa Nacionalnom asocijacijom i preduzećima koja posluju u ovoj oblasti. Svi zajedno moramo podići svest naših građana o značaju zdrave životne sredine“.

Konferencija je okupila veliki broj predstavnika komunalnih preduzeća iz naše zemlje koja se bave održavanjem higijene i uklanjanjem otpada.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...