EKO-gradnja

Najzelenija građevina na svetu gradiće se u Šangaju

Zgrada - sedište kineske Grupacije za uštedu energije i zaštitu sredine u Šangaju, projektovana u atelju Zahe Hadid, biće “najzelenija” građevina na svetu.

TE Kostolac B - višestruka dobit od prodaje pepela

Cementara CRH Srbija iz Popovca iz TE-KO Kostolac kupuje pepeo i šljaku, što smanjuje negativni uticaj na životnu sredinu i povećava energetsku efikasnost u ovom ogranku EPS-a.
(foto: Te-KO Kostolac, pepelište)

Obezbeđen novac za završetak hidrosistema Stubo-Rovni

Izrada projekata za završetak hidrosistema Stubo-Rovni, čija je gradnja započeta pre 29 godina, počinje krajem leta. MGSI obezbedilo 70 miliona dinara za trajno snabdevanje vodom 250.000 ljudi u Kolubarskom okrugu i gradskoj opštini Lazarevac.

Pepeo s deponija građevinski materijal

Pepelom koji se nalazi na deponijama termoelektrana EPS-a može se napraviti autoput od Beograda do Londona. Vlada Srbije je juče usvojila Uredbu o upotrebi pepela u građevinarstvu i izgradnji puteva u Srbiji, koju je pripremilo Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, koja će stupiti na snagu 3. jula. (foto: deponija pepela u TENT-u)

Obuka za energetske pasoše

Otpočela je obuka stručnjaka za izdavanje energetskih pasoša. Prvi stručni ispit, namenjen diplomiranim inženjerima građevine, arhitekture, mašinstva i elektrotehnike biće organizovan u junu, a licence će se dodeljivati u julu.

Država finansira energetsku efikasnost

Počinje Vladin program subvencionisanja kamata na kredite za poboljšanje energetske efikasnosti kuća. Kvalitetni prozori štede 70 odsto struje.

Uredba o energetskoj efikasnosti zgrada

Planirano je da Vlada Srbije (na današnjoj sednici) usvoji uredbu o kreditima za energetsku efikasnost zgrada, gde će se iz budžeta izdvojiti 1,3 milijardu dinara. Nakon usvajanja uredbe sledi raspisivanje javnog poziva za zainteresovane banke i lokalne samouprave

Uskoro zelena gradnja u Srbiji

Država će uredbom pomoći rekonstrukciju objekata radi podizanja njihove energetske efikasnosti, najavio Oliver Dulić, otvarajući Međunarodni sajam i konferenciju zelene gradnje u Beogradu.

Otvoren sajam zelene gradnje

Međunarodna konferencija i sajam zelene gradnje na kome učestvuje više od 40 izlagača i oko 20 svetskih stručnjaka iz te oblasti, otvoreni su danas u Belekspo centru na Novom Beogradu.

DIREKCIJA ZA IZGRADNJU PANČEVA U SAVETU ZELENE GRADNJE

Direkcija za izgradnju i uređenje Pančeva jr prvo javno preduzeće koje je pristupilo organizaciji posvećenoj promociji i uspostavljanju principa održive gradnje "Savet zelene gradnje Srbije"

Prva Prethodna
1/4
Poslednja Sledeća