IZRAEL UBIO 100 PALESTINACA PORED KONVOJA SA HRANOM

D. Ćirović

Vojska otvorila vatru na civile koji su došli po pomoć, piše Vol strit džornal. Rusija puni Zapad migrantima, objavljuje Dejli telegraf. Putin „zvecka oružjem“ da bi privukao pažnju, prenosi Ukrinform. SAD najveća pretnja za bezbednost u svemiru, ocenio Peking a donosi RT. Bolnica u Gazi nije bila u stanju da primi sve ranjene, navodi Arab njuz. Kina uspela da zadrži rast ekonomije, stoji u Čajna dejli
(Uz fotografiju ranjenika iz bolnice koja nije bila u stanju da izađe u susret svima, stoji i da je rat isterao 80 odsto od 2,3 miliona Palestinaca iz njihovih domova, od kojih četvrtina danas gladuje, objavljuje Arab njuz)

Izraelske snage otvorile su vatru na palestinske civile i konvoj pomoći u pojasu Gaze. Rusija plavi Zapad migrantima, tako što koristi privatne militantne grupe u Africi. Ruski predsednik „zvecka oružjem“ da bi privukao pažnju. SAD predstavljaju najveću pretnju za bezbednost u svemiru, ocenilo je kinesko Ministarstvo odbrane. Bolnica u Gazi nije bila u stanju da pomogne svim ranjenima, gde četvrtina Palestinaca gladuje. Kina je uspela da zadrži grubi rast ekonomije uprkos izazovima.

Wall-Street-Journal-01-03-s

Izrael otvorio vatru na Palestince

Izraelske snage gađale su palestinske civile u haotičnom lancu događaja u kome je učestvovao i konvoj kamiona pomoći u pojasu Gaze, saopštili su izraelska vojska i medicinsko osoblje Gaze, zbog čega je Hamas izašao iz krhkih pregovora o prekidu vatre, piše Vol strit džornal. Ubijeno je više od 100 Palestinaca i 700 ih ranjeno.

Američko Ministarstvo trgovine otvara istragu o automobilskim softverima koji su napravljeni u inostranstvu, navodeći da kineska tehnologija potencijalno predstavlja rizik po nacionalnu bezbednost, piše Vol strit džornal.

www.wsj.com

Daily-Telegraph-01-03-s

Rusija šalje migrante na Zapad

„Rusija preplavila Zapad migrantima“, glavni je naslov britanskog Dejli telegrafa. Moskva koristi privatne militantne grupe u Africi kako bi kontrolisala i „naoružala“ imigrante koji dolaze u Evropu, stoji u tekstu.

Veruje se da je više od 100 ljudi poginulo kada je juče izraelska vojska zapucala na gomilu koja je pokušavala da se snabde hranom u blizini grada Gaze, dok je Džo Bajden priznao da je neophodan prekid vatre sada nemoguć, objavljuje Dejli telegraf.

www.telegraph.co.uk

Ukrinform-01-03-s

Putinovo zveckanje oružjem

Svaki bezbednosni sporazum približava Ukrajinu boljim prilikama, jačoj globalnoj interakciji i uvećanoj snazi, naveo je predsednik iz Kijeva Volodimir Zelenski, ukazujući na šest takvih sporazuma: sa Britanijom, Nemačkom, Francuskom, Danskom, Kanadom i Italijom, piše ukrajinska novinska agencija Ukrinform.

U poslednjem izveštaju Instituta za istraživanje rata iz Vašingtona stoji da je ruski šef države Vladimir Putin koristio retoriku „zveckanja oružjem“, govoreći o pregovorima i nuklearnom naoružanju, verovatno da bi privukao pažnju Zapada na informacione operacije Kremlja, prenosi Ukrinform.

www.ukrinform.net

RT-01-03-s

SAD najveća pretnja u svemiru

Tvrdnja američkog ministra odbrane Lojda Ostina da NATO i Rusija mogu da završe u direktnom sukobu ako Kijev izgubi u konfliktu sa Moskvom, jeste „luda“, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova a objavljuje ruska mreža RT.

„SAD su najveća pretnja po bezbednost u svemiru, kaže Kina“, naslov je još jedne vesti na sajtu RT ovog jutra. Portparol kineskog Ministarstva odbrane kazao je da SAD predvode opasnu igru da militarizuju kosmos.

www.rt.com

Arab-News-01-03-s

Četvrtina Palestinaca gladuje

Arab njuz izveštava da je u jučerašnjem masakru poginulo najmanje 104 Palestinca a 280 ih je ranjeno dok su preuzimali hranu iz humanitarnog konvoja.

Uz fotografiju ranjenika iz bolnice koja nije bila u stanju da izađe u susret svima, stoji i da je rat isterao 80 odsto od 2,3 miliona Palestinaca iz njihovih domova, od kojih četvrtina danas gladuje.

Dva kurdska borca ubijena su turskim dronom koji je ciljao njihovo vozilo u Sindžaru na severu Iraka, stoji u vrhu strane.

www.arabnews.com

China-Daily-01-03-s

Kineska ekonomija zadržala snažan rast

Kineska ekonomija zadržala je robustan rast uprkos neizvesnostima i izazovima na domaćem i međunarodnom tržištu, suprotno situaciji u kojoj su se našle druge velike ekonomije, ocenili su stručnjaci a objavljuje Čajna dejli.

Stručnjak za plodnost istražuje razloge za opadanje broja rođenja u Kini i naveo je da su u pitanju zdravstveni izazovi i manjak znanja koji su doveli do manje trudnoća, donosi Čajna dejli.

www.chinadaily.com.cn

 


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...