PALESTINSKA VLAST PODNELA OSTAVKU, ABAS OSTAO

D. Ćirović

Smena vlasti - korak ka formiranju tela koje bi kontrolisalo Gazu posle rata, piše Vol strit džornal. Supruge britanskih oficira zaustavile plan ministarstva, navodi Dejli telegraf. Makron kazao da je opcija i slanje kopnenih snaga EU u Ukrajinu, prenosi Ukrinform. Izrael gađao mete duboko u teritoriji Libana, izveštava RT. Arapske države traže od Haga da proglasi izraelsku okupaciju protivzakonitom, objavljuje Arab njuz. Šangaj poboljšava poslovno okruženje, donosi Šangaj dejli
(ilustracija, vojna vežba NATO-a u Poljskoj, objavljuje Volstrit džornal)

Palestinske vlasti podnele su ostavku, ali je 88-godišnji predsednik Mahmud Abas ostao. Supruge britanskih oficira traže veće kuće prema činu. Francuski predsednik je izjavio da su opcija i kopnene snage EU u Ukrajini, da Rusija ne bi ostala u zemlji. Izrael je preduzeo vazdušni napad duboko u teritoriji Libana. Arapske države tražile su od Međunarodnog suda u Hagu da proglasi izraelsku okupaciju palestinskih teritorija protivzakonitom. Šangaj je uveo nove mere za bolje poslovno okruženje.

Wall-Street-Journal-27-02-s

Palestinske vlasti podnele ostavku

Palestinska vlast je juče podnela ostavku u potezu koji moćnici iz SAD i sa Bliskog istoka vide kao budući uslov da telo preuzme kontrolu nad Gazom posle rata, piše Vol strit džornal. Ipak, promene su mnogo manje nego što se od Palestine tražilo, jer nisu smenjene sve političke figure, uključujući i 88-godišnjeg predsednika Mahmuda Abasa.

Dominantna fotografija posvećena je vojnoj vežbi NATO-a u Poljskoj. U potpisu se navodi da se očekuje da Švedska postane 32. član alijanse čim mađarski parlament odobri prijem.

www.wsj.com

Daily-Telegraph-27-02-s

Supruge traže veće kuće

Plan britanskog Ministarstva odbrane da promeni način na koji se dodeljuje smeštaj pripadnicima vojske, zaustavljen je jer su se pobunile oficirske supruge, piše Dejli telegraf. Smeštaj je trebalo da zavisi od broja dece a ne čina.

Dažbine Rišija Sunaka koje su nametnute radnicima i firmama koštaće državu dodatnih 100 milijardi funti poreza do kraja dekade jer mreža migracije gomila pritisak na javne službe, upozorio je Institut za fiskalne studije a prenosi Dejli telegraf.

www.telegraph.co.uk

Ukrinform-27-02-s

I kopnene snage EU kao opcija

Poljski ministar spoljnih poslova Radoslav Sikorski kazao je da ruski diktator Vladimir Putin ne sme da uspe u Ukrajini, jer bi to bila katastrofa za čitav Zapad, prenosi ukrajinska novinska agencija Ukrinform reči poljskog diplomate tokom razgovora sa američkim državnim sekretarom Antoni Blinkenom.

Ne treba odbacivati nijednu opciju, uključujući i uključivanje evropskih kopnenih snaga, jer sve mora da se uradi da Rusija ne ostane u Ukrajini, istakao je predsednik Francuske Emanuel Makron posle jučerašnjeg međunarodnog sastanka podrške Kijevu u Parizu, piše Ukrinform.

www.ukrinform.net

RT-27-02-s

Bombe duboko u Libanu

Izraelska vojska saopštila je da je pokrenula vazdušni napad duboko u libanskoj teritoriji, ističući da je gađala pozicije Hezbolaha severno od Bejruta usled eskalacije razmene vatre između dve strane, objavljuje ruska mreža RT.

Rusija i Kuba nastavljaju da produbljuju bilateralne odnose, navelo je Veće bezbednosti Rusije a nakon što je Nikolaj Patrušev stigao u Havanu, gde ga je dočekao kubanski predsednik Migel Diaz-Kanel, piše RT.

www.rt.com

Arab-News-27-02-s

Izraelska okupacija pred sudom

Arapske države pozvale su međunarodne sudije da presude da je izraelska okupacija palestinskih teritorija protivzakonita, piše Arab njuz. Međunarodni sud pravde u Hagu uzima izjave od više od 50 zemalja a kako bi doneo neobavezujuće mišljenje o legalnim posledicama izraelske okupacije.

Visoka delegacija Izraela stigla je juče u Katar, gde se nalaze lideri Hamasa i razgovaraće se o prekidu rata i talačkoj krizi, dok SAD tvrde da je dogovor na pomolu, stoji u vrhu strane.

www.arabnews.com

Shanghai-Daily-27-02-s

Šangaj spreman za biznis

Tržišni regulatori Šangaja uveli su 21 novu meru koja produbljuje registracionu reformu menadžmenta poslovnih entiteta a što će dodatno unaprediti poslovno okruženje grada, naročito kada je u pitanju inostrani biznis, piše Šangaj dejli.

U vrhu strane stoji i vest da proizvođači pametnih telefona širom sveta stavljaju u poslednje modele zabavna oruđa na bazi veštačke inteligencije a kako bi izašli u susret zahtevima kupaca.

www.shine.cn

 


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...