U RAFI SRUŠENE KUĆE I DŽAMIJA

D. Ćirović

Rusija koristi ukrajinsku omladinu za propagandu, stoji u Vol strit džornalu. Ukrajinci na frontu kod Avdejevke kažu da nemaju više oružja, objavljuje Dejli telegraf. Veća EP donela odluku o dugoročnoj pomoći za Kijev od 50 milijardi, prenosi Ukrinform. Kina upozorila SAD da se ne mešaju u unutrašnje stvari Tajvana, donosi RT. Izraelske bombe sravnile sa zemljom kuće i džamiju u Rafi, izveštava Arab njuz. Sankcije neće zaustaviti rat, piše Global tajms
(ilustracija, Izraelske bombe sravnile su juče sa zemljom džamiju i kuće u Rafi tokom, kako kažu Palestinci, najžešćeg napada u poslednjih 10 dana rata u Gazi, objavljuje Arab njuz)

Momak koji je na početku rata psovao Vladimira Putina u Ukrajini, prebačen je u na teritoriju koju kontrolišu Rusi i sada se našao u propagandnom filmu Moskve. Ukrajinci na frontu kod Avdejevke nemaju dovoljno oružja. Evropski parlament preduzeo je još jedan korak ka dugoročnoj pomoći Kijevu od 50 milijardi evra. Kina je upozorila SAD da se ne mešaju u unutrašnje stvari Tajvana. Izraelske bombe srušile su palestinske kuće i džamiju u Rafi. Nakon što je EU usvojila novi paket sankcija koji se tiče i kineskih i indijskih firmi koje navodno „pomažu rat Moskve“, kineski analitičari su ocenili da sankcije neće zaustaviti rat.

Wall-Street-Journal-23-02-s

U ime ruske propagande

„Ukrajinski tinejdžer pretvoren u zvezdu ruske propagande“, jedan je od naslova na prvoj strani Vol strit džornala. Kada su ruske trupe napale Ukrajinu, ovaj momak je puštao snimke na svom TikToku na kojima je psovao Vladimira Putina a onda je protiv svoje volje prebačen na teritoriju koju kontrolišu Rusi i našao se u propagandnom ruskom filmu u uniformi i sa simbolima koji podržavaju Moskvu.

Presuda Vrhovnog suda u Alabami da su zamrznuti embrioni - deca pogoršava nacionalnu dilemu: šta uraditi sa više od milion zamrznutih embriona širom SAD, piše takođe Vol strit džornal.

www.wsj.com

Daily-Telegraph-23-02-s

Ukrajinci na frontu nemaju oružje

Ukrajinski vojnici na frontu u Avdejevki krive nedostatak snabdevanja sa Zapada za nazadovanje u borbi, piše reporter Dejli telegrafa sa lica mesta.

Bivša državna sekretarka Suela Brejvermen rekla je da Britanijom sada vladaju islamisti a nakon što je predsednik Donjeg doma priznao da nije bio u pravu što je ignorisao bezbednosni protokol, donosi Dejli telegraf.

www.telegraph.co.uk

Ukrinform-23-02-s

EP usvojio pomoć od 50 milijardi

Nemački Bundestag podržao je rezoluciju koju je napisala vladajuća koalicija u kojoj stoji obaveza da se Ukrajina snabde „dodatnim neophodnim oružanim sistemima i municijom dugog dometa“, prenosi ukrajinska novinska agencija Ukrinform.

Relevantna veća Evropskog parlamenta dozvolila su pomoć Ukrajini u smislu višegodišnje finansijske podrške u vrednosti od 50 milijardi evra, piše Ukrinform.

www.ukrinform.net

RT-23-02-s

Kina upozorila SAD zbog Tajvana

Snabdevanje Ukrajine borbenim avionima F-16 predstavlja rizik koji može da podstakne nuklearni konflikt, ocenio je bivši ruski predsednik Dmitrij Medvedev a objavljuje ruska mreža RT, koja podseća da NATO trenutno obučava ukrajinske pilote za upravljanje ovim letelicama.

Kina je pozvala SAD da zaustave svako „mešanje“ u stvari Tajvana a nakon što se grupa američkih poslanika sastala sa lokalnim liderom Tsai Ing-venom, piše RT.

www.rt.com

Arab-News-23-02-s

Izraelci srušili kuće i džamiju u Rafi

Britanski teretni brod uništen je na 70 nautičkih milja jugoistočno od Adena u četvrtak nakon što je pogođen sa dva projektila Huta iz Jemena koje podržava Iran, piše Arab njuz.

Izraelske bombe sravnile su juče sa zemljom džamiju i kuće u Rafi tokom, kako kažu Palestinci, najžešćeg napada u poslednjih 10 dana rata u Gazi, objavljuje Arab njuz.

www.arabnews.com

Global-Times-23-02-s

Sankcije neće zaustaviti rat

U susret druge godišnjice od početka rusko-ukrajinskog rata koja pada u subotu, EU se u više navrata složila da usvoji novi paket sankcija protiv Rusije koji se tiče kineskih i indijskih kompanija koje su optužene da „podržavaju ratna nastojanja Moskve“, piše Global tajms, navodeći da analitičari ocenjuju da sankcije nisu donele nikakav napredak za ove dve godine, te da neće zaustaviti rat.

Na centralnoj fotografiji vidi se slogan za sastanak lidera G20 u Brazilu, koji je na redu da predsedava skupom. Brazilski ministar spoljnih poslova Mauro Vieira pozvao je na reformu UN i drugih multilateralnih institucija, kritikujući njihovu nemogućnost da spreče globalne konflikte.

www.globaltimes.cn

 


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...