NATO: KIJEV IMA PRAVO DA GAĐA RUSIJU

D. Ćirović

SAD prave svoje kranove zbog potencijalno špijunskih iz Kine, piše Vol strit džornal. Haos u britanskom Donjem domu zbog Gaze, izveštava Dejli telegraf. Kijev može da gađa legitimne ruske mete izvan Ukrajine, prenosi Ukrinform. Amerika, pred sudom UN, tražila da se od Izraela ne zahteva da okonča okupaciju, objavljuje RT. Tokom vazdušnog napada Izraela na jug Libana poginule majka i petogodišnja ćerka, donosi Arab njuz. Kineski premijer sastao se sa diplomatskim savetnikom francuskog premijera, stoji u Čajna dejli
(Ser Lindzi Hojl se bori da zadrži svoju poziciju predsednika Donjeg doma britanskog parlamenta posle sinoćnih haotičnih scena tokom rasprave o Gazi, piše Dejli telegraf)

SAD ulažu milijarde dolara u domaću proizvodnju tovarnih kranova zbog bojazni od onih proizvedenih u Kini sa naprednim softverima koji se nalaze u mnogim američkim lukama. Donji dom britanskog parlamenta sinoć je potresala žučna rasprava oko Gaze. Kijev ima pravo da gađa legitimne ruske mete izvan Ukrajine, rekao je sekretar NATO-a. SAD su pred Međunarodnim sudom pravde tražile da se od Izraela ne zahteva da okonča okupaciju. Izraelske bombe usmrtile su majku i petogodišnju ćerku na jugu Libana. Kineski premijer sastao se sa diplomatskim savetnikom francuskog predsednika u Parizu.

Wall-Street-Journal-22-02-s

SAD strepi od špijunskih kranova

Bajdenova administracija planira da uloži milijarde dolara u domaću proizvodnju tovarnih kranova, pokušavajući da predupredi bojazan da upotreba opreme koja je većinom proizvedena u Kini i sadrži napredne softvere u mnogim američkim lukama, predstavlja potencijalni nacionalno-bezbednosni rizik, piše Vol strit džornal.

Na centralnoj fotografiji vidi se Palestinac kako viri kroz prozor razrušene zgrade u Rafi gde je Izrael najavio da će pokrenuti vojnu operaciju. Kako se smanjila bezbednost širom enklave, tako je i dostavljanje pomoći svedeno na minimum.

www.wsj.com

Daily-Telegraph-22-02-

Haos u Donjem domu zbog Gaze

Ser Lindzi Hojl se bori da zadrži svoju poziciju predsednika Donjeg doma britanskog parlamenta posle sinoćnih haotičnih scena tokom rasprave o Gazi, piše Dejli telegraf. Torijevci su ga optužili da je na strani laburista kada je u pitanju prekid vatre.

Javni službenici traže istu platu za kraću radnu nedelju od četiri dana, saopštio je najveći sindikat koji predstavlja zaposlene u državnoj službi u Velikoj Britaniji, prenosi Dejli telegraf.

www.telegraph.co.uk

Ukrinform-22-02-s

Kijev ima pravo da gađa Rusiju

Svaki pojedinačni saveznik će odlučiti da li će se dostaviti borbeni avioni F-16 Ukrajini, ali država ima pravo na samoodbranu koja uključuje i gađanje legitimnih ruskih vojnih meta izvan Ukrajine, naveo je sekretar NATO-a Jens Stoltenberg a prenosi ukrajinska novinska agencija Ukrinform.

Vlada Novog Zelanda najavila je novi paket od oko 16 miliona dolara vojne i humanitarne pomoći Ukrajini i nove sankcije protiv Rusije, piše Ukrinform.

www.ukrinform.net

RT-22-02-s

SAD tražile da Izrael nastavi rat

Američka vlada iznela je pred vrhovnim sudom UN da od Izraela ne treba zahtevati da okonča okupaciju palestinskih teritorija, insistirajući da bi povlačenje moglo da dovede u pitanje „bezbednosne potrebe“ države, objavljuje ruska mreža RT.

Eksplozije koje su potresle dva iranska gasovoda sa prirodnim gasom prošle nedelje rezultat su izraelske zavere, istakao je ministar energetike iz Teherana Džavad Oudži a donosi takođe RT.

www.rt.com

Arab-News-22-02-s

Ubijeni majka i ćerka u Libanu

Majka i njena petogodišnja ćerka su poginule tokom jučerašnjeg izraelskog vazdušnog napada na grad Madždal Zun na jugu Libana, piše Arab njuz. Izraelski avioni su probili zvučni zid iznad Tira, Sidona i Nabatijea i porodice i školarce ostavili u strahu od udara.

Izrael je ubrzao bombardovanje grada Rafe na jugu Gaze juče, dok je broj poginulih Palestinaca porastao na 29.313, izveštava Arab njuz.

www.arabnews.com

China-Daily-22-02-s

Kineski premijer u Parizu

Sve više inostranih preduzeća bira kineske sudove da zaštiti svoje patente i tehnološke razmirice zbog jednakog tretmana zaštite koji je ponuđen u ovakvim slučajevima, kazali su zvaničnici a objavljuje Čajna dejli.

Analitičari su ocenili da veze Kine i Francuske koje su obeležile 60 godina 27. januara, predstavljaju produktivni početak Kineske Nove Godine, piše list iz Hong Konga povodom sastanka kineskog premijera i diplomatskog savetnika francuskog predsednika u Parizu.

www.chinadaily.com.cn

 


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...