SIROČE OD ČETIRI GODINE MEĐU OSLOBOĐENIM TAOCIMA

D. Ćirović

Komplikuje se cilj Izraela da „istrebi neprijatelja“, piše Vol strit džornal. Bajden se založio za produženje prekida vatre u Gazi, izveštava Dejli telegraf. Manje pomoći sa Zapada utiče na kapacitet ukrajinske vojske, objavljuje Ukrinform. Izraelskom premijeru Hamas bio koristan, prenosi RT. Četvorogodišnje dete iz SAD među puštenim taocima, donosi Arab njuz. Kina sprovela vojnu vežbu uz granicu sa Mjanmarom, stoji u Global tajmsu
(ilustracija, Među taocima koje je juče oslobodio Hamas je i američko četvorogodišnje dete, rekao je predsednik SAD Džo Bajden, prenosi Arab njuz)

Pozivi na produženje prekida vatre „komplikuju cilj Izraela da istrebi neprijatelja“. Američki predsednik založio se juče za dužu pauzu u borbama. Ukrajinski komandant je istakao da će manje pomoći sa Zapada uticati na kapacitet vojske. Izraelskom premijeru je Hamas bio koristan zbog odlaganja mirovnog procesa i kočenja uspostavljanja palestinske države. Siroče od četiri godine iz SAD bilo je među puštenim taocima. Kina je sprovela vojnu vežbu uz granicu sa Mjanmarom iz odbrambenih pobuda i zarad obezbeđenja prelaza usled građanskog rata u susednoj zemlji.

Wall-Street-Journal-27-11-s

Cilj Izreala da istrebi neprijatelja

Pozivi na produženje prekida vatre „komplikuju cilj Izraela da istrebi neprijatelja“, objavljuje američki Vol strit džornal u glavnom tekstu na prvoj strani.

Uz fotografiju oslobođenih talaca iz ruku Hamasa, Vol strit džornal u vrhu strane objavljuje zaseban tekst o ovim ljudima. Pušteno ih je sedamnaestoro a među njima je i devojčica od četiri godine sa dvojnim državljanstvom (Izrael- SAD), čiji su roditelji stradali.

www.wsj.com

Daily-Telegraph-27-11-s

Bajden za produženje prekida vatre

Britanski Dejli telegraf objavljuje da se premijer Riši Sunak složio sa planom o migrantima u četiri tačke kada mu je trebala podrška bivše državne sekretarke Suele Brejverman prošle godine.

Džo Bajden je sinoć pozvao Benjamina Netanjahua da produži izraelski prekid vatre a pošto je oslobođeno 17 talaca, među kojima i vrlo bolesna starija žena i siroče od četiri godine, prenosi Dejli telegraf.

www.telegraph.co.uk

Ukrinform-27-11-s

Manje pomoći utiče na vojsku

Komandant Vojske Ukrajine, general Serhi Najev govorio je o prednostima sistema vazdušne odbrane sa Zapada u odnosu na tehnologije sovjetskog stila i naznačio da će smanjenje pomoći uticati na odbrambene kapacitete Ukrajine, piše ukrajinska novinska agencija Ukrinform.

Poljski kamioni nastavljaju da blokiraju saobraćaj na četiri prelaza na granici sa Ukrajinom, prenosi Ukrinform.

www.ukrinform.net

RT-27-11-s

Netanjahuu Hamas bio koristan

Mađarski premijer Viktor Orban rekao je da je strategija SAD i EU po pitanju finansiranja borbe protiv Rusije, u nadi da će slabo verovatan poraz na frontu dovesti do promene režima u Moskvi – uzaludna, objavljuje ruska mreža RT.

RT takođe prenosi pisanje američke štampe kako je izraelski premijer Benjamin Netanjahu imao „neobičnu simbiozu“ sa Hamasom, koji mu je bio koristan kako bi se odugovlačio mirovni proces i destabilizovalo uspostavljanje palestinske države.

www.rt.com

Arab-News-27-11-s

Dete iz SAD među oslobođenim taocima

Među taocima koje je juče oslobodio Hamas je i američko četvorogodišnje dete, rekao je predsednik SAD Džo Bajden, nakon što je militantna grupa saoštila da je predala 13 izraelskih državljana, troje Tajlanđana i jednog Rusa, piše Arab njuz.

Bombardovanje iz Izraela u nedelju učinilo je da aerodrom u sirijskom Damasku bude van upotrebe, i to samo nekoliko sati nakon što su letovi ponovo uspostavljeni zbog sličnih napada prošlog meseca, objavljuje Arab njuz.

www.arabnews.com

Global-Times-27-11-s

Vojna vežba uz granicu

Na trilateralnom sastanku šefova diplomatije Kine, Japana i Južne Koreje juče u južnokorejskom gradu Bušanu dogovoreno je da se naprave uslovi za sastanke za visokom nivou zarad regionalnog mira i razvoja, piše Global tajms.

Vojna vežba kineske vojske uz granicu prema Mjanmaru ima odbrambeni karakter i upravljena je na očuvanje suvereniteta, stabilnosti granice i bezbednosti osoblja usled građanskog rata u Mjanmaru, stoji u vrhu prve strane.

www.globaltimes.com

 


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...