ZAMIRU BOMBE NA ČETIRI DANA

D. Ćirović

Počela privremena pauza rata u Gazi, piše Vol strit džornal. Usaglašene poslednje stavke sporazuma, navodi Dejli telegraf. Grčke kompanije prestaju da prevoze rusku naftu, izveštava Ukrinform. Nemačka uskoro neće moći da pomaže Kijev, prenosi RT. Izrael juče preduzeo 300 vazdušnih napada u Gazi, objavljuje Arab njuz. Nema poverenja između Izraela i Hamasa, donosi Global tajms
(ilustracija, Britanski premijer Riši Sunak je na udaru zahteva iz kabineta da ne izdaje vize stranim radnicima, objavljuje Dejli telegraf uz fotografiju Gerta Vildersa, pobednika izbora u Holandiji, koji se takođe zalaže za zaustavljanje prilima imigranata)

Počela je privremena pauza gotovo sedmonedeljnog rata u Gazi. Juče su usaglašene poslednje stavke sporazuma. Nekoliko grčkih kompanija prestalo je da prevozi rusku naftu da bi izbegle američke sankcije. Nemačka je na ivici da prestane da pomaže Ukrajini. Kako je odložen prekid vatre za danas, Izrael je juče preduzeo još 300 vazdušnih napada u Gazi. Nema poverenja između Izraela i Hamasa da bi se sporazum sproveo u delo.

 Wall-Street-Journal-24-11-s

Razmena talaca tokom dana

Očekuje se da Izrael i Hamas danas počnu privremenu pauzu gotovo sedmonedeljnog rata, što izaziva nadu da će više od desetine izraelskih talaca biti pušteno kasnije u toku dana, u zamenu za palestinske zatvorenike, piše Vol strit džornal.

Najnovije istraživanje lista pokazuje da je „američki san“ – ideja da svako ko naporno radi može da uspe, bez obzira na poreklo, postao nedostupan u glavama mnogih Amerikanaca.

www.wsj.com

 Daily-Telegraph-24-11-s

Počeo prekid vatre na Bliskom istoku

Britanski premijer Riši Sunak je na udaru zahteva iz kabineta da ne izdaje vize stranim radnicima pri Nacionalnoj zdravstvenoj službi i medicinskom odeljenju a nakon što je broj migranata dostigao rekord, piše Dejli telegraf.

Četvorodnevni prekid vatre u Gazi počeo je jutros pošto su juče usaglašene poslednje stavke sporazuma Izraela i Hamasa, saopštio je Katar koji posreduje u dijalogu, stoji takođe na prvoj strani lista.

www.telegraph.co.uk

Ukrinform-24-11-s 

Grci ne prevoze rusku naftu

Tri velike grčke pomorske firme prestale su da transportuju rusku naftu poslednjih nedelja kako bi izbegle američke sankcije, piše ukrajinska novinska agencija Ukrinform.

Slovenija je izrazila volju da odvoji do pet miliona evra za finansiranje projekata obnove ukrajinske infrastrukture, objavljuje Ukrinform.

www.ukrinform.net

RT-24-11-s 

Nemačka na ivici

Grupe protestanata zapalile su kola policije i javnog prevoza u irskoj prestonici Dablinu usled navoda da je čovek koji je nožem izbo troje dece i ženu u javnoj školi, strani državljanin, prenosi ruska mreža RT.

Nemačka se kreće ka granici finansijskih mogućnosti kada je u pitanju pomoć za odbranu Ukrajine, te Berlin neće moći ni da dostavi Kijevu tenkove koje je obećao, objavljuje nemačka štampa a piše RT.

www.rt.com

Arab-News-24-11-s 

Rat besneo i juče

Rat je juče nastavio da besni u Gazi nakon što je dogovoreno da kratkotrajno primirje počne dan kasnije, objavljuje Arab njuz. Izraelska vojska preduzela je 300 vazdušnih napada za jedan dan u kojima je poginulo još palestinskih civila.

Kako piše u vrhu naslovne strane, militanti Hezbolaha u Libanu ispalili su desetine raketa na vojne baze u severnom Izraelu u četvrtak usled eskalacije prekograničnog nasilja.

www.arabnews.com

Global-Times-24-11-s 

Nema poverenja u Gazi

Izrael i palestinska oružana grupa Hamas imaju ograničeno međusobno poverenje da bi sprovele u delo privremeni prekid vatre i oslobađanje talaca, već im treba više vremena da reše tehničke probleme, istakli su kineski stručnjaci a obavljuje Global tajms.

Francuska ministarka spoljnih poslova Ketrin Kolona počela je dvodnevnu posetu Kini u četvrtak i biće kodomaćin šestog sastanka dijaloga na visokom nivou između dve zemlje, piše dnevnik iz Pekinga.

www.globaltimes.cn


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...