RAZMENA TALACA SUTRA, PREKID VATRE RANIJE

D. Ćirović

Odloženo oslobađanje otetih, piše Vašington post. Najveći poreski rezovi za poslednjih 35 godina u Britaniji, izveštava Dejli telegraf. Slovačka ocenila da je došlo vreme za mirovne pregovore Ukrajine, prenosi Ukrinform. Putin naznačio da Moskva nikad nije odustala od dijaloga sa Kijevom, objavljuje RT. Bombardovanje u Gazi staje u 10h, navodi Arab njuz. Kina pozdravila „dobar znak“, stoji u Global tajmsu
(ilustracija, Taoci u Gazi biće oslobođeni najranije u petak, prenosi Vašington post)

Taoci u Gazi biće oslobođeni najranije u petak, saopštio je Izrael. Britaniju čekaju najveći poreski rezovi za poslednjih 35 godina. Slovačka je ocenila da je došlo vreme za mirovne pregovore Ukrajine. Vladimir Putin je istakao da Rusija nikada nije odustala od dijaloga sa Kijevom. Bombardovanje u Gazi staje danas u 10 sati. Kina pozdravila prekid vatre na četiri dana, ali istakla da to nije rešenje situacije.

 Washington-Post-23-11-s.gif

Razmena talaca tek sutra

Taoci u Gazi biće oslobođeni najranije u petak, prenosi Vašington post izjavu direktora izraelskog Nacionalnog veća bezbednosti Tzakija Hanegbija. Prvi deo dogovora o četvorodnevnom prekidu borbi počeće ranije.

U još jednoj vesti na portalu, Vašington post jutros objavljuje i da je izraelska vojska noćas uzvratila na gađanja iz Libana, kada su projektili pogodili severni Izrael. Izraelski avioni napali su „brojne mete Hezbolaha u Libanu“.

www.washingtonpost.com

 Daily-Telegraph-23-11-s

Najveći poreski rezovi za 35 godina

Britanski kancelar Džeremi Hant najavio je najveće poreske rezove u poslednjih 35 godina, što je podstaklo zvaničnike konzervativce da pozdrave „dobar početak“ i očekuju još sličnih poteza pre sledećih opštih izbora, piše Dejli telegraf.

Naslov kolumne kourednika na prvoj strani povodom obraćanja kancelara glasi: „Zamahom magičnog štapića, Hant konačno ušao u borbu sa laburistima.“

www.telegraph.co.uk

Ukrinform-23-11-s 

Slovačka: Došlo vreme za dijalog

Kanada će odvojiti više od 1,3 milijarde kanadskih dolara (869 miliona evra) za vojnu pomoć Ukrajini do 2026, saopštila je kanadska vlada a prenosi ukrajinska novinska agencija Ukrinform.

Slovačka će nastaviti da dostavlja humanitarnu pomoć Ukrajini i veruje da je došlo vreme za mirovne razgovore, kazao je slovački šef diplomatije Juraj Blanar a takođe piše Ukrinform.

www.ukrinform.com

 RT-23-11-s

Putin: Rusija nije odbila pregovore

Sprazum o razmeni talaca između Izraela i Hamasa biće odložen do petka, mada je originalno trebalo da se dogodi danas, obelodanio je viši izraelski zvaničnik, piše ruska mreža RT.

Rusija nikada nije odbila mirovne pregovore sa Ukrajinom, dok se Kijev javno povukao iz dijaloga, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin tokom obraćanja na vanrednoj sednici G20, objavljuje RT.

www.rt.com

Arab-News-23-11-s 

Bombardovanje staje u 10h

Očekuje se da izraelsko razarajuće bombardovanje Gaze privremeno stane danas u 10 sati ujutro da bi mogla da se dostavi humanitarna pomoć, kao i da bi došlo do razmene zatvorenika, objavljuje Arab njuz. Prvo primirje za sedam nedelja rata postignuto je uz posredovanje Katara. Saudijska Arabija insistira da bi prolaz za pomoć trebalo trajno da ostane otvoren.

Iračka vlada je juče osudila američka gađanja iz vazduha južno od Bagdada u kojima je poginulo osmoro članova jedinice Kata’ib Hezbolah koju podržava Iran, piše takođe Arab njuz.

www.arabnews.com

Global-Times-23-11-s 

Dobar znak, ali nije rešenje

U glavnom tekstu na naslovnoj strani Global tajmsa stoji da je četvorodnevni prekid vatre u Gazi dobar znak, ali da „nije dovoljan za širu promenu situacije“.

Kina je juče upozorila SAD i Filipine da njihove nedavne pomorske patrole nadomak kineskih teritorijalnih voda ne smeju da naruše kineski suverenitet i pomorske interese, dok su stručnjaci istakli da vojne akcije Vašingtona i Manile pokazuju da ove dve zemlje nisu iskrene u pogledu smanjenja tenzija, objavljuje Global tajms.

www.globaltimes.cn


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...