IZRAEL I HAMAS BLIZU DOGOVORA

D. Ćirović

Broj civilnih žrtava u Gazi u fokusu, piše Vol strit džornal. Izrael će prekinuti borbe a Hamas osloboditi preostale taoce, izveštava Dejli telegraf. Američki ministar odbrane stigao u Kijev, donosi Ukrinform. Putin će učestvovati na samitu G20 u sredu, najavljuje RT. Iz bolnice u Gazi evakusiane 33 bebe, stoji u Arab njuzu. U Keniji otkriveni novi dokazi o poreklu modernog čoveka, objavljuje Čajna dejli
(ilustracija, Očekuje se da se postigne dogovor koji će idućih dana zaustaviti borbe u Gazi u zamenu za oslobađanje 50 talaca, saopštio je juče Izrael, izveštava Dejli telegraf)

Izrael i Hamas sve su bliži dogovoru o prekidu sukoba usled učestalih postavljanja pitanja o velikom broju civilnih žrtava. Za prekid vatre u Gazi, Hamas bi trebalo zauzvrat da oslobodi preostale taoce. Američki ministar odbrane stigao je jutros u Kijev. Vladimir Putin učestovavaće na virtuelnom samitu G20 u sredu. Iz bolnice u Gazi evakuisane su 33 prerano rođene bebe. Arheološki tim Kine i Kenije pronašao je nove dokaze o poreklu modernog čoveka.

Wall-Street-Journal-20-11-s

Izrael i Hamas sve bliži dogovoru

Izrael i Hamas približavaju se međunarodno kreiranom dogovoru da zaustave borbe i oslobode neke od preostalih oko 240 talaca koje je otela militantna grupa, usled intenzivnog ispitivanja broja civilnih žrtava tokom izraelske operacije u Gazi, objavljuje Vol strit džornal.

Nekadašnja prva dama Amerike Rozalin Karter preminula je u 96. godini a na centralnoj fotografiji lista iz 1966. može da se vidi sa suprugom Džimijem u njihovoj kući.

www.wsj.com

Daily-Telegraph-20-11-s

Prekid vatre za oslobođanje talaca

Očekuje se da se postigne dogovor koji će idućih dana zaustaviti borbe u Gazi u zamenu za oslobađanje 50 talaca, saopštio je juče Izrael, izveštava Dejli telegraf.

Lord Marej, vodeći advokat za ljudska prava koji je bio ministar u britanskoj vladi Rišija Sunaka, smenjen je jer je podržao Suelu Brejverman po pitanju „tvrdog“ plana slanja azilanata u Ruandu, objavljuje takođe Dejli telegraf.

www.telegraph.co.uk

Ukrinform-20-11-s

Lojd Ostin u Kijevu

Američki ministar odbrane Lojd Ostin stigao je jutros rano u Kijev gde ga je na železničkoj stanici dočekao ambasador SAD u Ukrajini, objavljuje ukrajinska novinska agencija Ukrinform.

Katar je spreman da se uključi kao posrednik u proces vraćanja ukrajinskih civilnih talaca koji su deportovani u Rusiju ili ostali u okupiranim teritorijama Ukrajine, piše Ukrinform.

www.ukrinform.net

RT-20-11-s

Putin učestvuje na samitu G20

Ruski predsednik Vladimir Putin će učestovati na virtuelnom G20 sastanku u sredu koji je organizovala Indija a nakon što nije prisustvovao samitu u septembru, piše ruska mreža RT.

Vlada Slovačke neće podržati restrikcije na izvor nuklearnog goriva iz Rusije kao deo 12. paketa sankcija EU koji se trenutno razmatra među članicama unije, stoji u još jednoj vesti na RT.

www.rt.com

Arab-News-20-11-s

Evakuisane 33 bebe

Trideset tri prerano rođene bebe evakuisane su juče iz najveće bolnice u Gazi, saopštila je Svetska zdravstvena organizacija, koja se trudi da izvuče i poslednjeg pacijenta sa teritorije koja je označena „smrtonosnom zonom“, objavljuje Arab njuz.

Vlada Jemena i aktivisti naveli su da su pripadnici zvanične vojske preminuli u okviru kaznenopopravne ustanove Huta, što je treći slučaj zatvorenika koji umiru usled mučenja za poslednjih mesec dana, piše Arab njuz.

www.arabnews.com

China-Daily-20-11-s

Novi dokazi o poreklu čoveka

Četvorodnevno putovanje predsednika Si Đinpinga u San Francisko postavilo je kurs za razvoj odnosa između dve najveće ekonomije sveta i uvelo novi podsticaj za saradnju azijsko-pacifičkog regiona, ocenili su viši zvaničnici i analitičari a objavljuje Čajna dejli.

Udruženi arheološki tim Kine i Kenije otkrio je u Keniji niz kamenih oruđa koja su izrađena za vreme paleolita pre nekoliko stotina hiljada godina, čime na videlo dolaze novi dokazi o poreklu modernog čoveka, donosi list iz Hong Konga.

www.chinadailyhk.com

 


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...