U GAZI OPKOLJENO 900.000 CIVILA

D. Ćirović

SAD protiv izraelske reokupacije enklave, piše Vol strit džornal. Teroristi priterani u poslednje uporište, izveštava Dejli telegraf. Bliski istok neće istisnuti Ukrajinu, poručili iz G7 a prenosi Ukrinform. Poljska uslovila prijem Kijeva u EU, donosi RT. Okruženi Palestinci pozvani da se povuku na jug Gaze, koji je takođe bombardovan, objavljuje Arab njuz. G7 u Tokiju o novom ratu, stoji u Global tajmsu
(ilustracija, Oko 900.000 palestinskih civila je ostalo opkoljeno u severnoj Gazi i u gradu a Izrael je pozvao civile da beže na jug, ponudivši prolaz u trajanju od četiri sata, ali južna Gaza je takođe bila pod bombama, objavljuje Arab njuz)

Izrael planira da zadrži kontrolu nad Gazom na neograničeno vreme kada se završi rat, čemu su se usprotivile SAD. Vojska je priterala teroriste do njihovog poslednjeg uporišta u bolnici u gradu. Gaza neće istisnuti Ukrajinu, poručili su lideri G7. Poljska je postavila uslov za prijem Ukrajine u EU. U enklavi je okupirano čak 900.000 Palestinaca koji su pozvani da beže na jug, koji je takođe bombardovan. G7 u Tokiju razmatra zajednički stav po pitanju palestinsko-izraelskog konflikta.

Wall-Street-Journal-08-11-s

SAD protiv reokupacije

Izrael je naveo da planira da zadrži bezbednosnu kontrolu nad Gazom na neograničeno vreme nakon što se završi rat sa Hamasom, što je izazvalo američke zvaničnike da pokažu svoje neslaganje sa ponovnom okupacijom enklave, piše Vol strit džornal.

Na glavnoj slici su birači iz Ohaja koji su podržali da pravo na abortus bude upisano u Ustav. Ova američka država koja naginje republikancima, uzima se kao indikator raspoloženja na predsedničkim izborima 2024.

www.wsj.com

Daily-Telegraph-08-11-s

Poslednje uporište terorista

Teroristi Hamasa su držali juče poslednje uporište u bolnici u severnoj Gazi, kada su izraelski avioni, tenkovi i pešadija okupirali preostalih 1000 militanata, piše Dejli telegraf koji ima reportera na licu mesta.

Uprkos izjavi britanskog premijera da najavljeni propalestinski protest na Dan primirja ne treba da se desi, načelnik policije je kazao da on ne može da zabrani skup ako nema ekstremnih uslova, te da „zakon nema mehanizme da zabrani mirno okupljanje“, navodi Dejli telegraf.

www.telegraph.co.uk

Ukrinform-08-11-s

Gaza neće istisnuti Ukrajinu

Rat između Izraela i Hamasa neće uticati na pomoć G7 Ukrajini u njenom ratu protiv Rusije, istakao je japanski ministar spoljnih poslova Joko Kamikava a objavljuje ukrajinska novinska agencija Ukrinform.

Ruski agresor postavlja eksploziv na ključna infrastrukturna postrojenja u privremeno okupiranom delu regije Herson, piše takođe agencija.

www.ukrinform.net

RT-08-11-s

Poljski uslov za prijem Kijeva

Kijev neće imati šansu da bude uzet kao kandidat za prijem u EU dok ne reši problem ekshumacije tela Poljaka koje su masakrirali ukrajinski nacisti u Drugom svetskom ratu, naznačio je poljski šef diplomatije a objavljuje ruska mreža RT.

Luksuzna modna marka Kristijan Dior suočava se sa bojkotom na društvenim mrežama nakon što su turski i izraelski izvori juče objavili da je Dior zamenio dugogodišnjeg modela Belu Hadid koja je bila propalestinski raspoložena, izraelskom koleginicom Mej Tejger, prenosi RT.

www.rt.com

Arab-News-08-11-s

Okupirano 900.000 civila

Oko 900.000 palestinskih civila je ostalo u severnoj Gazi i u gradu a koji su juče bili opkoljeni izraelskim tenkovima i vojnicima koji se spremaju na juriš, objavljuje Arab njuz. Izrael je pozvao civile da beže na jug, ponudivši prolaz u trajanju od četiri sata, ali južna Gaza je takođe bila pod bombama.

Jedna stvar je sigurna: kako je Benjamin Natanjahu rekao posle napada Hamasa 7. oktobra i Izrael odgovorio da će njihova reakcija „promeniti Bliski istok“ – možda su jedine mudre reči koje je izraelski premijer izgovorio od početka krize, piše kolumnista lista u zasebnom tekstu.

www.arabnews.com

Global-Times-08-11-s

G7 u Tokiju o Bliskom istoku

Kineski uvoz i izvoz nastavili su da rastu u prvih 10 meseci 2023. godine, dok je izvoz u oktobru opadao a uvoz rastao više od očekivanja, pokazali su objavljeni podaci u utorak, piše Global tajms.

Šefovi diplomatija država-članica G7 sastali su se juče u Tokiju u pokušaju da pronađu zajednički stav po pitanju palestinsko-izraelskog konflikta, stoji u vrhu strane.

www.globaltimes.cn

 


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...