SAD I IRAN RAZMENILI ZATVORENIKE U ZAMENU ZA MILIJARDE DOLARA

D. Ćirović

Odmrznuto iranskih šest milijardi od prodaje nafte, piše Vol strit džornal. Kijev zna da Zapad ima još oružja, kaže ukrajinski šef bezbednosti a prenosi Dejli telegraf. Pet evropskih zemalja protiv daljeg uvoza ukrajinskog žita, izveštava Ukrinform. Bugarski poljoprivrednici u protestu, navodi RT. Iz SAD pri razmeni pušteno i pet iranskih državljana, stoji u Arab njuzu. Evropa ponovo pristrasna, objavljuje Global tajms
(ilustracija, Petoro Amerikanaca je juče oslobođeno u Iranu u razmeni zatvorenika za pet Iranaca koje su držale SAD i transfer of šest milijardi dolara zamrznutih iranskih sredstava, objavljuje Arab njuz)

Bajdenova administracija je odmrzla milijarde dolara iranskih sredstava od prodaje nafte, dok je petoro američkih zatvorenika iz Irana stiglo u SAD. Kijev zna da Zapad ima još oružja, rekao je ukrajinski šef službe bezbednosti. Pet evropskih zemalja ne želi da Ukrajina nastavi da izvozi žito na evropsko tržište. Bugarski poljoprivrednici su protestovali. Iz SAD je pri razmeni pušteno i pet iranskih državljana. Evropa je ponovo pristrasna prema Kini.

Wall-Street-Journal-19-09-s

Odmrznute iranske milijarde

Petoro Amerikanaca koji su bili u zatvoru u Iranu stigli su juče u SAD nakon što je Bajdenova administracija oslobodila milijarde dolara profita od prodaje iranske nafte, koje su bile zamrznute usled sankcija, piše Vol strit džornal.

Američki dnevnik takođe objavljuje da kineska gigantska industrija nekretnina dolazi u krizu koja preti da bude najgora do sada u državi.

www.wsj.com

Daily-Telegraph-19-09-s

„Kijev zna da Zapad ima još oružja“

Britanski lekari će biti prisiljeni da rade za vreme štrajka usled vladinog plana da smanji opasnost od sukcesivnog odlaska zaposlenih, objavljuje Dejli telegraf.

Ukrajina zna da Zapad može da dostavi više pomoći i oružja jer „magacini u zapadnim zemljama nisu sasvim prazni“, rekao je ukrajinski šef službe bezbednosti Kiril Budanov a takođe se našlo među vestima na prvoj strani britanskog lista.

www.telegraph.co.uk

Ukrinform-19-09-s

Pet zemalja EU protiv žita uz Ukrajine

Pet evropskih zemalja – Poljska, Slovačka, Mađarska, Rumunija i Bugarska, ne slažu se sa ukrajinskim predlogom da Kijev nastavi sa izvozom žita na tržište Evrope, piše ukrajinska agencija Ukrinform, što je došlo kao odgovor na nameru Kijeva da podnese prijave Svetskoj zdravstvenoj organizaciji zbog jednostranog embarga na ukrajinsko žito.

Vlada Ukrajine je otpustila šest zamenika ministra odbrane, saopštio je kabinet a prenosi Ukrinform.

www.ukrinform.net

RT-19-09-s

Bugarski poljoprivrednici u štrajku

Ruski BDP je ponovo dostigao nivo koji je imao pre nametanja sankcija zbog Ukrajine, istakao je juče ruski predsednik Vladimir Putin na vladinom sastanku o nacrtu budžeta za 2024-26, objavljuje ruska mreža RT.

Bugarski poljoprivrednici su izašli na ulice, blokirajući velike sabraćajnice u zemlji i protestujući protiv vladine odluke da ponovo dopusti uvoz ukrajinskog žita, takođe objavljuje RT na svom sajtu ovog jutra.

www.rt.com

Arab-News-19-09-s

Razmena zatvorenika SAD i Irana

Petoro Amerikanaca je juče oslobođeno u Iranu u razmeni zatvorenika za pet Iranaca koje su držale SAD i transfer of šest milijardi dolara zamrznutih iranskih sredstava, objavljuje Arab njuz.

Sirijska kurdska naoružana grupa ubila je najmanje 14 proturskih boraca u ponedeljak u napadu na severozapad Sirije koji drži opozicija, takođe piše saudijski list.

www.arabnews.com

Global-Times-19-09-s

EU ponovo pristrasna

Razgovori na visokom nivou su upriličeni usled sastanka američkih i kineskih zvaničnika tokom više rundi susreta na Malti prethodnog vikenda, objavljuje Global tajms.

Kako se EU naizgled ponovo budi, tako ponovo mogu da se čuju komentari na račun druge najveće ekonomije sveta, što stručnjaci tumače kao rezultat evropske pristrasne ideologije protiv Kine, takođe objavljuje Global tajms.

www.globaltimes.cn

 


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...