RIJAD FINANSIRA DIJALOG SA IZRAELOM

D. Ćirović

Saudijska Arabija nudi finansijsku pomoć palestinskim zvaničnicima, objavljuje Vol strit džornal. Britanski ministar stigao u Kinu, izveštava Dejli telegraf. Nova pomoć SAD u oružju od 250 miliona dolara, donosi Ukrinform. Vojska Ukrajine mogla bi da se okrene protiv Zelenskog zbog neuspeha na terenu, navodi RT. Sudanski general otputovao u Egipat, prenosi Arab njuz. Počeo Kinesko-afrički forum, stoji u Global tajmsu
(ilustracija, Kineski premijer Li Điang sastao se sa američkom ministarkom Đinom Rajmondo juče u Pekingu, piše Global tajms)

Saudijska Arabija pruža finansijsku pomoć za uspostavljanje dijaloga Palestine i Izraela. Britanski ministar spoljnih poslova otputovao je u Kinu. SAD su odvojile novi paket pomoći u oružju u vrednosti od 250 miliona dolara. Vojska Ukrajine mogla bi da se okrene protiv predsednika zbog poraza na terenu. Sudanski general otputovao je u Egipat, što je njegov prvi put u inostanstvo od izbijanja sukoba u aprilu. Kineski ministar odbrane obratio se na Kinesko-afričkom forumu.

Wall-Street-Journal-30-08-s2

Rijad finansira dijalog

Saudijska Arabija nudi da pruži finansijsku pomoć vladi Palestine, saudijskim i bivšim palestinskim zvaničnicima koji su upoznati sa problemom, što je znak da je kraljevina preduzela niz ozbiljnih koraka da prebrodi prepreke koje stoje na putu uspostavljanju diplomatskih odnosa sa Izraelom, objavljuje Vol strit džornal.

„Idalia jača kako se vrti ka Floridi“, naslov je uz fotografiju na kojoj se vidi uragan koji je osnažio iznad Meksičkog zaliva a očekuje se da se spusti na tlo danas u Floridi gde su pripreme za evakuaciju već na snazi.

www.wsj.com

Daily-Telegraph-30-08-s

Britanski ministar u Kini

Jedna omaška vezana za plan leta izazvala je totalni kolaps IT sistema koji je doveo do otkazivanja hiljade letova, vest je koja je objavljena sinoć dok je vlada Velike Britanije odbila da odbaci da je francuska kompanija odgovorna za kolaps, piše Dejli telegraf.

Ministar spoljnih poslova iz Londona insistira na tome da mora da se radi sa Kinom, jer bi u suprotnom to bio znak slabosti. List navodi da je Džejms Kleverli juče stigao u prvu posetu zvaničnika Velike Britanije Pekingu u poslednjih pola decenije.

www.telegraph.co.uk

Ukrinform-30-08-s2

Novih 250 miliona za Ukrajinu

Sjedinjene Države su juče najavile novi paket vojne pomoći Ukrajini u vrednosti od 250 miliona dolara, prenosi ukrajinska novinska agencija Ukrinform. Paket uključuje projektile za odbrambeni sistem, artiljerijsku municiju, opremu za deaktiviranje mina i drugo.

Mikailo Nepran, prvi potpredsednik Privredne komore i industrije Ukrajine, ocenio je da je moguća fluktuacija cena usled uslova na tržištu, ali je odbacio svaki razlog za paniku, stoji takođe na sajtu Ukrinforma.

www.ukrinform.net

RT-30-08-s2

Vojska protiv Zelenskog

Poraz na frontu bi mogao da pogura ukrajinsku vojsku da se okrene protiv predsednika Vladimira Zelenskog, ocenio je penzionisani analitičar CIA Leri Džonson a objavljuje ruska mreža RT.

EU je postepeno oslabila zbog reakcije Brisela na ukrajinsku krizu, istakao je ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto a piše RT.

www.rt.com

Arab-News-30-08-s2

Sudanski general u Egiptu

Načelnik sudanske vojske posetio je juče Egipat tokom svog prvog puta u inostranstvo otkako su počele borbe u njegovoj zemlji u aprilu, prenosi Arab njuz koji dodaje i da je poslednja borba u Darfuru odnela živote desetine civila.

Advokat bivšeg guvernera Narodne banke Libana koji je optužen za proneveru, podneo je kontratužbu, ističući da je njegov klijent „pod istragom zbog navodnog i nerealnog kriminala“, takođe objavljuje Arab njuz.

www.arabnews.com

Global-Times-30-08-s2

Saradnja Kine i Afrike

Kineski premijer Li Điang izrazio je volju Kine da učestvuje u više dijaloga o trgovini, sastavši se sa američkom ministarkom Đinom Rajmondo juče u Pekingu, piše Global tajms.

Pozitivna saradnja Kine i Afrike doneće više stabilnosti svetu, istakao je ministar odbrane Kine Li Šangfu na trećem Forumu Kine i Afrike o miru i sigurnosti, stoji u vrhu prve strane lista.

www.globaltimes.cn

 


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...