PROVOKACIJA KIJEVA DA BI GAĐAO MOSKVU

Policajci iz Memfisa osuđeni zbog brutalnog ubistva muškarca koji je premašio dozvoljenu brzinu, piše Njujork tajms. Odakle potiče 30 miliona funti koji su kao pozajmica dati firmi supruge zamenika britanskog premijera, pita Gardijan. U više mobilnih krematorijuma na ruskoj liniji fronta, Rusi spaljuju svoje vojnike bez identifikacije da bi sakrili broj žrtava, objavilo Ministarstvo odbrane iz Kijeva a prenosi Ukrinform. SAD provociraju Ukrajinu na vojnu akciju protiv ruskog naroda, kaže ruski diplomata a citira RT. Kijev najavljuje gađanje Moskve i Sankt Peterburga, stoji u Politici
(ilustracija, Uz fotografiju zamenika britanskog premijera Nadima Zahavija sa suprugom, Gardijan objavljuje da se ovaj funkcioner nalazi pod pritiskom da otkrije odakle potiče oko 30 miliona funti pozajmice koja je data firmi za nekretnine njegove žene)

Petorica policajaca iz Memfisa osuđena su juče za ubistvo drugog stepena muškarca koji je zaustavljen zbog prebrze vožnje a onda završio u bolnici, gde je tri dana kasnije preminuo. Kako je supruga zamenika britanskog premijera dobila pozajmicu od 30 miliona funti za svoju firmu koja se bavi prodajom nekretnina. Ministarstvo odbrane iz Kijeva objavilo je da je primećeno kretanje više mobilnih krematorijuma na ruskoj strani fronta, i da Rusi spaljuju svoje stradale vojnike bez identifikacije da bi sakrili broj žrtava. SAD provocira Ukrajinu na vojnu akciju protiv ruskog naroda. Kijev najavljuje gađanje Moskve i Sankt Peterburga.

NYT-27-01-s 

Policajci osuđeni za brutalno ubistvo

Petorica policajaca iz Memfisa osuđena su juče za ubistvo drugog stepena Tajra Nikolsa, dvadesetdevetogodišnjaka čije je zaustavljanje u saobraćaju eskaliralo u ono što su vlasti opisale kao zapanjujuću brutalnost, piše Njujork tajms. Grad se danima sprema za objavu snimaka na kojima se, kako kažu nadležni, do detalja vidi kako je zaustavljanje dovelo 7. januara do hospitalizovanja Nikolsa koji je u bolnici podlegao povredama tri dana kasnije.

U još jednoj vesti na prvoj strani, Njujork tajms piše o dugoj i uzaludnoj istrazi povezanosti Donalda Trampa sa Rusijom tokom kampanje 2016. godine.

www.nytimes.com

Guardian.27-01-s 

Odakle milioni zamenikovoj supruzi

Vođa istrage debakla Vindraš afere izrazila je razočaranje nakon što je Suela Frejverman potvrdila da ipak neće primeniti dve ključne promene koje bi povećale nezavisni nadzor imigracionih zakona i treće obećanje da će pokrenuti pomirenje sa Vindraš porodicama, piše Gardijan. Vindraš skandal izbio je kada su 2018. oduzeti pasoši i privođeni ljudi koji su posle Drugog svetskog rata došli u Veliku Britaniju iz bivših kolonija na Karibima da pomognu englesku ekonomiju.

Uz fotografiju zamenika britanskog premijera Nadima Zahavija sa suprugom, list objavljuje da se ovaj funkcioner nalazi pod još jednim pritiskom, da otkrije odakle potiče oko 30 miliona funti pozajmice koja je data firmi za nekretnine njegove žene.

www.theguardian.com

 Ukrinform-27-01-s

Ruski mobilni krematorijumi

Pripadnici vojnih snaga Ukrajine produbili su svoje znanje o međunarodnom humanitarnom pravu kao deo opšte obuke u Velikoj Britaniji, prenosi ukrajinska državna novinska agencija Ukrinform. Komanda vojske saopštila je da Ukrajina i Britanija, NATO članice i međunarodni partneri izvan alijanse, učestvuju u stvaranju potencijala odbrane a kako bi se odbio ruski napad na demokratiju i moderni svetski poredak.

Ukrinform objavljuje i da je primećeno stalno kretanje nekoliko mobilnih krematorijuma na obodima linije fronta ruskog agresora, i da ovako ruska komanda krije velike gubitke vojnika. „Zbog katastrofalne situacije, neprijatelj aktivno koristi mobilne krematorijume. Stalno se kreće oko pet takvih jedinica... Kremacije se obavljaju bez identifikacije i brojanja palih okupatorskih vojnika“, navela je zamenica ministra odbrane Ukrajine Hana Maliar.

www.ukrinform.net

 RT-27-01-s

SAD i NATO na putu ka ratu u Evropi

Američka „neobazriva neokolonijalistička ekspanzionistička politika“ stavila je Evropu i verovatno čitav svet na ivicu katastrofalnog konflikta, rekao je zamenik ruskog predstavnika u OEBS-u a prenosi ruska državna medijska mreža RT. Maksim Bujakevič rekao je da bi eskalacija koja se nastavlja u Ukrajini, mogla da se pretvori u sveopšti rat koji neće imati pobednika. „Lideri SAD i njihove klijent-države NATO-a došli su do crvene linije“, upozorio je ovaj diplomata, istakavši da Zapad provocira Kijev „na vojnu akciju protiv ruskog naroda“.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je za ruskog kolegu Vladimira Putina da je „niko i ništa“ i da sa njim ne vredi razgovarati, piše takođe RT. Ukrajinski lider je prethodno kazao da Putin možda uopšte nije živ, podseća ruska mreža. Upitan da prokomentariše ovu izjavu, portparol Kremlja Dmitri Peskov istakao je da vlada nije reagovala. Zelenski je izabran zbog obećanja mira, što nije uspeo da ostvari, rekao je Peskov, navodeći da Zelenski nije primenio sporazum iz Minska i da se spremao za rat još u vreme pregovora oko Donbasa 2014-2015.

www.rt.com

 Politika-27-01-s

Kijev najavljuje gađanje Moskve

Dok se prebrojavaju tenkovi koje će Ukrajini poslati saveznici, piše Politika, zvanični Kijev ide dalje u svojim zahtevima. Kao uvertira za traženje borbenih aviona i raketnih sistema dugog dometa poslužila je najava savetnika ukrajinskog predsednika Mikaiha Podoljaka da će uslediti eskalacija rata, i u Rusiji. On je najavio da će biti udara na Moskvu, Sankt Peterburg, Jekaterinburg i druge gradove.

U vrhu strane list donosi izjavu šefa diplomatije Srbije Ivice Dačića u Turskoj, koji najavljuje da tamošnji predsednik Redžep Tajip Erdogan u februaru dolazi u našu zemlju.

www.politika.rs

Danas-27-01-s 

Rok za Kosovo kraj godine

Već je otpočela ubrzana diplomatija o evropskom predlogu za rešavanje kosovskog pitanja, piše Danas uz naslov „Rok Vučiću za Kosovo najkasnije kraj godine“. EU i SAD iduće godine neće se puno baviti dijalogom dve strane budući da ih čekaju izborne godine, naveo je Miroslav Lajčak. Dragiša Mijačić objašnjava da će se konačni sporazum formalizovati kroz ulazak Srbije u EU kada će biti zahtevano zvanično priznanje Kosova.

Godinu dana od organizovane akcije desničara u Beogradu, stoji takođe u vrhu strane, „grafiti Ratku Mladiću i dalje stoje“.

www.danas.rs


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...