Čekajući normalno leto

BM

(ponedeljak, 04.01.2021 - pregled najvažnijih tema na naslovnim stranama u srpskoj štampi)
Insbruk, 03.01.2021 - probni skokovi pred početak takmičenja u trećoj etapi 69. turnira u skijaškim skokovima Četiri skakaonice u Austriji (69th Four Hills Ski Jumping Tournament): Ryoyu Kobayashi (Japan)

Normalnom životu se vraćamo do leta. Brzina izlaska zavisi od nas, poručuje epidemiolog Predrag Kon. Ponovo manje od 2.000 novozaraženih. U narednim danima počeće da se koristi i rusko cepivo ´sputnjik´ o čemu će odluka biti doneta danas. Univerzitet Stanford objavio rang-listu istraživača u svetu za 2019. godinu, među najboljima i 49 naučnika iz Srbije. Ministar policije Aleksandar Vulin potvrdio je u nedelju da je predsednik Vučić prisluškivan i da službe rade na istrazi.

Obećanje normalong života na leto

“Masovna vakcinacija pobeđuje koronu” objavljuje Blic. “Normalnom životu se vraćamo do leta”.

“Kon: Izlazak iz zdravstvene krize se jasno vidi” objavljuje Politika. “Ali brzina izlaska zavisi od nas, poručio je ovaj epidemiolog i član Kriznog štaba”. List dodaje da je “ponovo manje od 2.000 novozaraženih virusom korona. Osim Fajzerove vakcine, u narednim danima će se koristiti i rusko cepivo ´sputnjik´ o čemu će odluka biti doneta danas”.

Državna matura se odlaže

“Neće biti državne mature ni od 2022.” Naslov je u Novostima za razgovor sa Brankom Ružićem, ministrom prosvete.

Iz Srbije – među najboljima

“Univerzitet Stanford objavio rang-listu istraživača u svetu za 2019. godinu” piše u Danasu pod naslovom “Među najboljima i 49 naučnika iz Srbije”.

Gojazno dve trećine stanovništva

“Dve trećine Srba muči gojaznost”, prema istraživanju Instituta “Batut” koje objavljuje Blic.

Crveni krst Hrvatsken Baniji

“Volonteri na Baniji svedoče o sramnim potezima CK Hrvatske” javljaju Novosti pod naslovom “Srbima ne daju pomoć posle zemljotresa”. List navodi da “stradalnike prvo pitaju za dokumente I nacionalnost”.

Iz Davosa u Singapur

“Svetski ekonomski forum se iz Davosa seli u Singapur” javlja Politika. “Umesto u švajcarskim alpima globalna ekonomska I politička elita nastavlja debate o boljem kapitalizmu na jugoistoku Azije. List citira Karla Švaba, osnivača ovog foruma: “Biće to prva prilika da se sretnemo licem u lice od izbijanja pandemije”.

Prisluškivanje?

“Novosti otkrivaju” najavljuje ovaj list. “Saslušanja u MUP: Ko je uključen u špijuniranje predsednika?” List navodi da su “ispitani pripadnici Službe za specijalne istražne metode UKP. Šef države prisluškivan godinu do godinu i po.”

Ministar Aleksandar Vulin potvrdio je u nedelju da je predsednik Vučić prisluškivan i da službe rade na istrazi:

- Doći ćemo do istine, a pravosudni organi će raditi svoje. Na nama je da potvrdimo da je predsednik bio prisluškivan i da obezbedimo da se to više ne desi. Rano je da pričamo o tome šta je bio cilj prisluškivanja predsednika, ali sigurno da nije bilo reči o dobroj nameri, piše u Novostima.

“Afera decenije, ko je I zašto čak godinu i po presretao razgovore predsednika Srbije” objavljuje tabloid Alo.

“Vulin: Policija će otkriti ko je prisluškivao Vučića” objavljuje Kurir.

“Policija i BIA raskrinkale zaveru” tvrdi Informer pod naslovom “Šokantno, Vučića je prisluškivao čovek iz vrha države!?” List citira ministra Vulina: “Istina je da je predsednik bio praćen I da je to bio pokušaj državnog udara. Utvrdićemo punu istinu, krivci će u najkraćem roku biti pronađeni i kažnjeni”.

Pripreme za beogradske izbore

“SNS novogodišnjim spotovima najavila oštru borbu za beogradske izbore 2022. godine” piše u Danasu pod naslovom “Vlast upregla i Deda Mraza u kampanju protiv opozicije”. Uz fotografiju lidera SNS list dodaje, “diskreditacija političkih protivnika po svaku cenu: Aleksandar Vučić”.

Tone smeća prete hidrocentrali

“Strava kod Priboja, tone smeća plutaju jezerom” piše u Blicu. Potpećkim jezerom ponovo pluta na stotine kubika raznog otpada, koje poreti da ugrozi rad Hidrocentrale. Nabujali Lim doneo je do brane smeće sa severa Crne Gore, Brodareva i Prijepolja, tako da ružne slike iz okoline Priboja ponovo obilaze Srbiju.

Bitkoin groznica

“Svet trese bitkoin groznica” piše u Blicu. “Jedna od glavnih tema i u našem region poslednjih dana je skok vrednosti ove kriptovalute na skoro 34.000 dolara, zbog čega je sve više kupuju I građani Srbije”.

Borba za istinu u Vašingtonu

“Kako se izboriti za istinu u Vašingtonu” objavljuje Politika pod naslovom “Lobisti menjaju sliku o Srbima”. List navodi Jelenu Milić, direktorku Centra za evroatlantske studije: “Svaki članak mnogo znači, kosovski lobisti su plasirali mnogo više tekstova u relevantnim medijskim kućama od nas I moramo naći način da reagujemo na netačnosti koje se objavljuju”.

Ruski opozicionar o Putinu I Srbiji

“Putin koristi Srbiju ne dajući joj ništa zauzvrat” naslov je u Danasu za razgovor sa Vladimirom Milovim, predsednikom ruskog Demokratskog pokreta I opozicionarom.

Balkanski tok i ministarka

“Ministarka imala pametnija posla” piše u Srpskom telegrafu pod naslovom “Zorana izbegla otvaranje gasovoda jer je slavila Novu godinu”. Reč je o ministarki energetike čije odsustvo je zapaženo na otvaranju gasovoda Balkanski tok 2. januara rano ujutro.

Kartoni (poznatih) pacijenata

“Skandal decenije” objavljuje Srpski telegraf pod naslovom “Medigrupi procurili kartoni pacijenata. Među njima mnogo poznatih”. List uz to objavljuje fotografije političara, estradnih zvezda…

Rezultati najnovijeg obračuna sa kriminalom

“Rasvetljeno svih pet mafijaških ubistava iz prošle godine, nerasvetljeno još nekoliko iz ranijeg perioda” piše u Politici pod naslovom “Rezultati novog rata protiv mafije”. List dodaje de se “obračuni kriminalnih klanova u Beogradu dešavaju u sred dana”.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...