Doček bez pompeznih slavlja, uz mere opreza i manje obolelih

BM

(nedelja, 03.01.2021 - pregled najvažnijih tema na naslovnim stranama u srpskoj štampi)
Beograd, 02.01.2021 - prizor sa Zemunskog keja tokom lepog zimskog dana, na početku nove 2021. godine

Dočekali smo 2021. drugačije nego do sada, bez pompeznih slavlja i dočeka, zbog borbe sa virusom korona i epidemioloških mera. Praznik uz mere opreza i manjni broj obolelih. Pušten gas kroz “Balkanski tok”. Predsednik Crne Gore vratio skupštini na ponovno odlučivanje više zakona, među kojima i Zakon o slobodi veroispovesti. “Autori grešaka prema Srbiji platiće za njih”. Osmoro mladih nastradalo od plina u Posušju.

NIS_docek-pusto-

Niš, 01.01.2021 - puste ulice u centru Niša, zbog pandemije korona virusa (COVID-19), tokom dočeka Nove godine 2021.

Doček u kovid bolnicama

“Ispraćaj korone u slavu zdravlja” naslov je u Novostima za reportažu “sa medicinarima i pacijentima u crvenim zonama”. List javlja o “aplauzu za lekare tačno u ponoć usred kovid odeljenja”.

“Ispratili smo 2020. godinu, a dočekali 2021. Drugačije nego do sada, bez pompeznih slavlja i dočeka, zbog borbe sa virusom korona i epidemioloških mera.

I tog 31. decembra pod punom opremom i bez praznovanja bili su lekari i medicinske sestre u crvenim kovid-zonama zdravstvenih ustanova. Za medicinske radnike, istinske heroje, predaha nije bilo.”

“Kako smo dočekali 2021. godinu” objavljuje Politika pod naslovom “Praznik uz mere opreza i manjni broj obolelih”.

bg-ng-trubaci-1. jan

Beograd, 01.01.2021 -  prizor iz centra Beograda prvog dana nove 2021. godine: Knez Mihajlova ulica

Život sa koronom

“Kako nam je korona promenila život” objavljuje Blic. “Sport je ostao bez publike, kultura se uglavnom preselilana internet a društvene mreže postale u glavno mesto okupljanja. “Pandemija je iz korena promenila naš način života, mnogima I način rada, školovanja ili treninga. Promenila su se pravila druženja, odlazak u kafiće ili restorane nije isti kao pre, kao ni slave ili praznična okupljanja”. List citira I dr Marijana Ivanušu, direktora kancelarije SZO u Srbiji: “Ako do leta bude masovne vakcinacije, druga polovina 2021. biće opuštenija”.

“U ratu smo bez fronta i pozadine” naslov je u Politici za razgovor sa pukovnikom, profesorom dr Miroslavom Vukosavljevićem, načelnikom VMA. “Mi smo u prvim I zadnjim borbenim redovima a ostali nam pomažu u borbi protiv nevidljivog neprijatelja”.

rim-vakcina-stari

Rim, 02.01.2021 - vakcinacija ljudi protiv korona virusa (COVID-19) u Domu za stare Don Orione u Rimu

Otvoren “Balkanski tok”

“Balkanski tok bez ministarke” objavljuje tabloid Alo pod naslovom “Stigao gas a Zorana isparila”. Reč je o jučerašnjem puštanju u rad gasovoda od bugarske do mađarske granice čemu nije prisustvovala ministarka energetike Zorana Mihajlović koja je poslednjih nedelja gotovo neobuzdano napadala rikovodstvo Srbijagasa, firme predvodnika radova na završetku gasovoda.

Borba sa crnogorskim predsednikom

“Predsednik Crne Gore odbio da potpiše Zakon o slobodi veroispovesti” objavljuju Novosti pod naslovom “Milo se inati, hoće i državu da ruši”.

“Nakon što je predsednik Crne Gore Milo Đukanović vratio skupštini na ponovno odlučivanje više zakona, među kojima i Zakon o slobodi veroispovesti, vladajuća parlamentarna većina je u zajedničkom saopštenju poručila da će ponovo izglasati sve zakone i staviti tačku na, kako kažu, jeftin pokušaj blokade države.

- Današnja odluka predsednika Crne Gore Mila Đukanovića jeste završni čin opstrukcije od opozicionih partija, pokušaja blokade institucije i sistema u celini - navodi se u zajedničkom saopštenju klubova poslanika Demokratski front (NSD, DNP, UCG, RP), "Demokrate - Demos - Mir je naša nacija", Socijalističke narodne partije Crne Gore, "Demokratski front - PZP", "Crno na bijelo" i Prave Crne Gore.

Oni ocenjuju da je odluka Đukanovića da vrati na ponovno odlučivanje sve zakone koje je donela supština na sednici 29. decembra "predstavlja presedan u istoriji crnogorskog višepartizma", prenoce Novosti.

izbegli-bihac-kamp-vojska-

Lipa, 02.01.2021 - više stotina migranta smešteno je u privremenom kampu Lipa koji je podigla Vojska BIH nadomak Bihaća, pošto je kamp u kojem su se prethodno nalazili izgoreo u požaru

Krivica za greške prema Srbiji

Novosti objavljuju razgovor sa Žan Mari Le Penom, francuskim političarem pod naslovom “Autori grešaka prema Srbiji platiće za njih”.

Pozdrav od Brižit Bardo

“Eksluzivno: Brižit Bardo, glumačka legenda” objavljuju Novosti pod naslovom “Računam na vas i šaljem 2.021 poljubac”.

“Legenda francuskog i svetskog glumišta Brižit Bardo je čestitala čitaocima Večernjih novosti 2021. godinu, u kojoj nam je, kako kaže, priroda uzvratila udarac” piše u ovom listu. “Ona je ipak optimista i poručuje da nam gore nego prethodne godine ne može biti.”

Prisluškivanje?

“Napad na ustavni poredak” piše u Kuriru pod naslovom “Državni udar. Prisluškuju Vučića, pa su umislili da su moćniji od države”. List navodi da “nakon što je predsednik u Kuriru otkrio da je prisluškivan godinu i po dana, bezbednjaci kažu da je potrebna hitna i temeljna istraga”. Ovaj tabloid citira Miloša Vučevića: “Nužno je sve proveriti. Posebno posle novih detalja u vezi s ´Jovanjicom´” kao I Zoranu Mihajlović: “To je državni udar. Moramo da znamo ko, kada I zašto je to uradio”.

vakcina-petrinja-policija

Petrinja, 02.01.2021 - vakcinacija pripadnika hrvatske policije i spasilačkih službi protiv korona virusa (COVID-19) u Petrinji, gde se nalaze na terenu kako bi pomogli ugroženom stanovništvu posle razornog zemljotresa koji je pogodio centralni deo Hrvatske

Vedrana Rudan

Blic objavljuje razgovor sa Vedranom Rudan pod naslovom “Atomska bomba više nije u modi, virus je ušao u nju”.

Osmoro mladih nastradalo

Kurir javlja o “velikoj tragediji u Posušju” pod naslovom “Ugušena mladost, osmoro mladića I devojaka umrlo posle proslave”.

“Četiri devojke i četvoricu mladića ugušio plin”, piše u tabloidu Alo.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...