Neće imati ko da leči od korone?

BM

(sreda, 25.11.2020 - pregled najvažnijih tema na naslovnim stranama u srpskoj štampi)
Brussels, 24.11.2020 - kovid bolnica u Briselu u kojoj pomažu i vojni lekari

Bolnice u Srbiji sve punije, sve je manje slobodnih kreveta a sve više medicinskih radnika koji su oboleli od korone. Šta Evropa sada planira za Kosmet? Donald Tramp je konačno odobrio prenos vlasti sa svoje administracije na novu, ali je tvitovao da ´nastavlja pravednu borbu´. Privrednici traže (novo) odlaganje plaćanja poreza i doprinosa. Uhapšen ubica iz Belvila.

vucic-harcenko-24.11.-

Beograd, 24.11.2020 - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorom Rusije u Srbiji Aleksandrom Bocan-Harčenkom

Borba sa virusom

“Neće biti ni lekara ni kreveta” objavljuju Novosti “dramatično upozorenje Stevanovića” (Gorana, direktora Infektivne klinike u Beogradu).

“Alarmantna situacija: Obolelo 1.949 zdravstvenih radnika” objavljuje Blic pod naslovom “Borba za naše lekare”. List dodaje da su “bolnice u Srbiji sve punije, sve je manje slobodnih kreveta a sve više medicinskih radnika koji su oboleli od korone. Apelujemo na sve da se pridržavaju mera jer uskoro neće imati ni ko da nas leči, upozoravaju članovi Kriznog štaba”.

“U bolnicama još ima mesta, ali nema dovoljno zdravstvenih radnika” piše u Politici pod naslovom “Opet crni korona bilans: 37 umrlih i 6.842 obolela”.

“Bolnice prepune, sve više zaraženih lekara” objavljuje Danas.

“Umiru sve mlađi, lekari na izmaku snaga” piše u tabloidu Alo a u Srpskom telegrafu - “Kovid pasoši biće neophodni, ko ne primi vakcinu, ne može na posao! Neće moći nigde da putuje!”

berlin-dron-testovi-

Berlin, 24.11.2020 - dron za prenos testova u laboratoriju

Suđenje u Hagu za zločine OVK

“Tači priznao: Gledao sam kako OVK muči Srbe!” obavljuju Novosti. “Saslušavan tri puta, u januaru rekao da je bio prisutan tokom tortura, naknadno okrenuo ploču, pa opovrgao ono što je prvobitno izjavio”.

Šta Evropa planira za Kosmet?

“Kakav je plan za Kosovo?” pita Blic “posle izjave Đuzepa Borelja”. List navodi kako “Borelj kaže da razgraničenje nije opcija, hoće li rešenje biti ´bolan kompromis´, kako nagoveštava Miroslav Lajčak”.

borelj-evr-parlam-

Brisel, 24.11.2020 - visoki predstavnik EU za spoljnu politiku Đuzep Borelj na plenarnoj sednici Evropskog parlamenta u Briselu

Nova pomoć države privredi?

“Zabrana otpuštanja radnika za sve poslodavce kojima je država pokrila 60 odsto minimalne zarade ističe sledećeg meseca. Privreda je već spremila novi set zahteva za pomoć a vlada je rezervisala novac u budžetu za narednu godinu – da gasi požar ako zatreba” piše u Politici pod naslovom “Privrednici traže odlaganje plaćanja poreza i doprinosa”. List navodi da se ne zna kome i koliko će pomoći “u trećem, odnosno četvrtom krugu podrške privredi pogođenoj pandemijskom krizom”, juče nije mogao da se dobije odgovor iz Ministarstva finansija.

paragvaj-prot-seljaci-

Asuncion, 24.11.2020 - protest farmera u prestonici Paragvaja sa zahtevom za otpisivanjem dugovanja i finansijskom pomoći vlade

Amerika posle izbora – Tramp dozvolio smenu vlasti

“Iako nije otvoreno priznao poraz, Donald Tramp je konačno odobrio prenos vlasti sa svoje administracije na novu koja će biti oličenje establišmenta i u kojoj će prvi put na čelo finansija i svih tajnih službi doći žene. Juče je počela smena garniture u Vašingtonu nakon što je predsednik preksinoć tvitovao da ´nastavlja pravednu borbu´ da bi na sudu dokazao navodnu krađu glasova, ali da je ipak zatražio od svojih zvaničnika da sarađuju s timom Džoa Bajdena, jer je to “u najboljem interesu zemlje”, objavljuje Politka. “Nešto pre Trampovog tvita, oglasila se I Uprava za opšte poslove -  državna agencija koja sprovodi predaju vlasti, I prvi put saopštila da je demokrata ´očigledan pobednik´ i da počinje process kojim će nova administracija zameniti staru”, piše u ovom listu, pod naslovom “Osveta američke elite”.

“Selidba iz Bele kuće” objavljuje Srpski telegraf. “Tramp priznao poraz! Dozvolio prenos vlasti na Bajdena”.

tramp-melani-curka-

Vašington, 24.11.2020 - američki predsednik Donald Tramp u prisustvu prve dame SAD Melanije "pomilovao" je danas ćurku po imenu Korn uoči proslave Dana zahvlanosti u Vašingtonu

Patrijarhovo pismo papi

“Morate pročitati pismo patrijarha Irineja papi Franji” piše u Informeru pod naslovom “Stepinac podržavao ustaške klanice Srba”. List navodi “kako je blaženopočivši patrijarh ubedio poglavara Rimokatoličke crkve da ne kanonizuje Alojzija Stepinca”.

Direktori okrivljeni što đaci nose maske?

“Direktori na saslušanju zato što su đaci u školama nosily maske” objavljuje Politika. “Protiv rukovodilaca osnosvnih I srednjih škola u Beogradu podnete su krivične prijave u kojima se tvrdi da ´poštujući preporuke nelegitimnog kriznog štaba´ ugrožavajku zdravlje učenika i zaposlenih”. List pita “da li su navodi iz ovih prijava apsurdni i bespredmetni u sukobu sa zdravim razmom”.

“Direktori beogradskih škola u policiji jer su đaci nosili maske!” objavljuje Danas.

Mućke sa poslaničkim parkingom

“Teške zloupotrebe predstavnika naroda” obavljuje Kurir pod naslovom “Jadnici, poslanici muljali s karticama za besplatno parkiranje ispred Skupštine”. Ovaj tabloid dodaje da su “poslanici falsifikovali kartice za besplatno parkiranje ispred parlamenta Srbije! Parlament priznao da je bilo zloupotreba, zbog čega je naloženo da se dosadašnje nalepnice za parking sasvim izmene kako bi se stalo na put prevarama parlamentaraca, ali i službenika.”

bgd-djubre-skupstina-

Beograd, 24.11.2020 - Aktivisti pokreta #1od5miliona prosuli su danas više desetina džakova smeća, koje su jutros prikupili oko Čukaričkog rukavca, ispred zgrade Skupštine grada Beograda, sa zahtevom gradskim vlastima da se Rukavac očisti

Uhapšen ubica iz Belvila

“Razrešen zločin na Novom Beogradu” javljaju Novosti pod naslovom “Ubica iz Belvila spremao beg u BiH”. List objavljuje i fotografiju sa potpisom “Privođenje: Lazar T. (22) i bicikl kojim je pobegao posle likvidacije”.

“Ubica iz Belvila uhapšen dok je bežao u Bosnu”, piše u Kuriru.

Ko će voditi fudbalsku reprezentaciju?

Pod naslovom “Klupa razdora Vidića I Terzića”, Novosti pišu o “medijskom prepucavanju oko mesta selektora”.

“Novi fudbalski dvoboj, Vidić i Terzić zaratili zbog ´orlova´” objavljuje Alo, dok u Kuriru piše “Vidić posle Kokeze u ratu i sa Terzićem”.

 

 


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...