Smirivanje epidemije ili strože mere

BM

(četvrtak, 19.11.2020 - pregled najvažnijih tema na naslovnim stranama u srpskoj štampi)
Berlin, 18.11.2020 - demonstracije ispred Brandenburške kapije u Berlinu protiv restriktivnih mera koje su uvedene u Nemačkoj zbog pandemije korona virusa

Raste broj zaraženih, premijerka najavljuje nove mere i pre 1. decembra ne dođe do smirivanja epidemiološke situacije. Rusi kupuju ´Petrohemiju´. Otvoreno postrojenje u Rafineriji Pančevo i postignut dogovor za privatizaciju Petrohemije. Strani investitori smatraju da je većina raspoloživog fiskalnog prostora već iskorišćena za buduće podsticajne mere privredi.

fudbal-srb-rus-

Beograd, 18.11.2020 - utakmica Srbija - Rusija u 6. kolu UEFA Lige nacija, 5:0

Sve više zaraženih, zdravstveni sistem na ivici opstanka

“Kon i Tiodorović prognoziraju: Očekujemo smirivanje za 10 dana”, objavljuje Blic i dodaje “Mere koje su donete moraju da daju efekta do kraja decembra. Nakon toga ćemo kontrolisati situaciju, kažu epidemiolozi”.  Blic javlja i da je “direktorka RFZO Sanja Škodrić Radivojević potvrdila: Vakcina stiže pre nove godine”.

 “Pooštriti mere ako za dva dana ne bude bolje” kaže profesor Pelemiš za Novosti. “Ne smemo dozvoliti da bolnice ne mogu da prime obolele i da imamo više od 50 mrtvih”. List dodaje kako je “moguće novo skraćenje radnog vremena kafića i trgovina, ograničenje broja ljudi u prevozu” kao i da je bila “crna sreda, preminulo 27, pozitivno 5.613”.

“Premijerka Ana Brnabić već najavljuje da se u slučaju da ne dođe do smirivanja epidemiološke situacije neće čekati 1. decembar za uvođenje novih mera”, objavljuje Alo, dok Srpski telegraf tvrdi: “Drugog spasa nam nema, sledeće nedelje policijski čas u Srbiji”.

“Predrag Kon: Zdravstveni sistem na ivici opstanka” objavljuje Danas. “Samo petina Beograđana hoće vakcinu, pokazalo istraživanje o uticaju pandemije na zdravstveni sistem”, piše u ovom listu.

“Bolnice prepune, zubari i ginekolozi pomažu kolegama u kovid bolnicama” objavljuje Informer uz “upozorenje čuvenog kadiohirurga doktora Miljka Ristića: Seks posle korone može da bude opasan po život”.

moskva-bolnica-kovid-

Moskva, :18.11.2020 - privremena kovid bolnica u Ledenoj palati u Moskvi

U Pančevu “Duboka prerada” i privatizacija Petrohemije

 “Vučić na otvaranju postrojenja Rafinerije u Pančevu” objavljuje Politika pod naslovovom “Ništa na prostoru SFRJ ne može da se poredi sa ´Dubokom preradom´”. On je je istakao da je Srbija danas dobila jednu od tri najmodernije rafinerije u regionu, na prostoru širem od bivše Jugoslavije. Predsednik je izjavio da je danas postignut dogovor sa predstavnicima "Gaspromnjefta" da se formiraju stručni timovi, koji će razmotriti privatizaciju "Petrohemije".

Novosti javljaju kako je “izvesna privatizacija giganta, Rusi kupuju ´Petrohemiju´”.

vucic-pancevo-rafinerija-

Pančevo, 18.11.2020 - predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas svečanosti povodom početka rada postrojenja "Duboka prerada", ključnog projekta druge faze modernizacije Rafinerije nafte u Pančevu

Preporuke stranih investitora

Politika objavljuje sadržaj “najnovijeg izdanja ´Bele knjige´ Saveta stranih investitora”, gde se zaključuje da su mere vlade u borbi protiv recesije izazvane pandemijom bile prevashodno fiskalne i monetarne. Bez dovođenja u pitanje pozitivnih efekata ovih mera, zaključuje se da je “većina raspoloživog fiskalnog prostora već iskorišćena. Kako je ekonomija u recesiji a javni dug u naglom porastu, prostor za buduće podsticajne mere jeste ograničen”. List navodi da “Savet naglašava da su hitno potrebne promene u oblastima zaštite podataka o ličnosti, trgovine, centralne evidencije stvarnih vlasnika, hipoteke i javnih nabavki”.

Otpuštanja u “Er Srbiji”

“Er Srbija deli otkaze” objavljuje Danas “da srpska avio-kompanija otpušta oko 20 odsto zaposlenih”.

Suđenje za zločine OVK u Hagu

“Šta piše u dokumentima Haga protiv Tačija” objavljuju Novosti pod naslovom “Svedoci iz UN i OEBS odbili da terete OVK”.

“Suđenje zločincima OVK, Hag: Imamo 103 svedoka i 1.842 dokaza dokaza protiv Tačija”, piše u Blicu.

“Tužilac traži da proces protiv vođa OVK počne na leto 2021.” objavljuje Politika.

Sve teže za Srbe na Kosmetu

“Fizički napad na Zorana Trajkovića u Kišnici kod Gračanice, nakon što je oštećen bilbord na kojem se veliča takozvana OVK, gotovo u istom momentu kada su zatvorski stražari u Podujevu pretukli osuđenog Darka Tasića, novi je dokaz da prištinske vlasti nisu u stanju da garantuju bezbednost Srba u osetljivom trenutku dok se u Hagu vode postupci protiv čelnika  ove terorističke formacije” piše u Politici.

Ukraden dijamant od 12 miliona evra

“Spektakularno hapšenje u Francuskoj” javlja Blic. “Srbi ukrali dijamant od 12 miliona evra”.

zandarmerija-vezba-pripreme-

Beograd, 18.11.2020 - pripreme pripadnika MUP za najavljenu antiterorističku taktičko-pokaznu vežbu "Obruč 2020"

Policija i kriminalci

“Novi detalji afere ´Krtica´koja trese Srbiju” objavljuje Srpski telegraf pod naslovom “Policija kavčanima dala spisak škaljaraca”. Reč je o dva sukobljena klana iz Crne Gore koji se sve češće obračunavaju I u Beogradu.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...