Najviše pregledanih i zaraženih u jednom danu

BM

(sreda, 18.11.2020 - pregled najvažnijih tema na naslovnim stranama u srpskoj štampi)
Kufstein, 17.11.2020 - puste ulice Kufštajna u Austriji tokom pandemije korona virusa

Pozitivno 4.994, umrlo 24, testirano 17.645. Svaki treći zaraženi mora u bolnicu. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će država dati sve od sebe da do kraja godine nabavi od 500.000 do milion vakcina protiv korone. OVK formirala novi totalitarizam na Kosovu. Opraštanje od Ivana Bekjareva i Miće Miloševića. Srpski fudbal pao najniže.

milankovic-spomen-ploca-

Beograd, 17.11.2020 - postavljanje spomen ploče Milutinu Milankoviću na zgradi Rektorata Univerziteta u Beogradu povodom stogodišnjice od objavljivanja teorije o klimatskim promemana Milutina Milankovića: rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović

Svaki treći zaraženi mora u bolnicu

“Crni dan, pozitivno 4.994, umrlo 24” javljaju Novosti. “Svaki treći zaraženi mora u bolnicu. Na infektivnoj klinici KCS pacijenti na pomoćnim ležajima. Kon: ´Ovo je za lekare težei od bombardovanja´. U mnogim gradovima vrtići ne primaju decu bez radnog naloga za roditelje”.

“Epidemiolog dr Predrag Kon kaže za Blic: “Imunitet steklo već 20 0dsto građana, procena je da je svaki peti stanovnik Srbije bio zaražen virusom, a za kolektivni imunitet potrebno je 60 odsto”.

Politika podseća da “godinu dana nakon što je u Kini izolovan prvi slučaj novog virusa korona, “Srbija beleži neslavne rekorde” po broju obolelih i umrlih u jednom danu ali dodajući da je testirano 17.645 osoba što je takođe rekord.

“Teški dani za Srbiju, traži se prekid nastave” piše u Danasu.

“Životima plaćamo korona žurke” tvrdi tabloid Alo a Kurir objavljuje da “virus nastavlja da divlja, crni dan za Srbiju” dok u Srpskom telegrafu citiraju “Kon: Korona je gora od rata”.

“Dr Predrag Kon: ´Ljudi mi smo u ratnom stanju´” piše u Informeru uz napomenu da je “1.100 lekara I medicinskih sestara obolelo”.

vucic-vojska-policija

Beograd, 17.11.2020 - predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je odlikovanja pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova i Vojske Srbije dodeljena povodom Dana Državnosti

Vakcinacija u najavi

“Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će država dati sve od sebe da do kraja godine nabavi od 500.000 do milion vakcina protiv korone”, piše u Politici. “On je naglasio da je to pitanje sata i dana i da time žele da smanje pritisak na bolnice i obezbede zdravstvene radnike. ´Nebitno je odakle je vakcina, samo da ih naše vlasti dozvole´, istakao je Vučić”. List dodaje da je “velika nedoumica gde će cepivo biti čuvano, a trebalo bi obezbediti i dovoljno špriceva i igala”.

putin-vakcina-briks

Moskva, 17.11.2020 - ruski predsednik Vladimir Putin tokom video konferencije sa liderima grupe BRIKS (Brazil, Rusija, Indija, Kina i JAR) povodom razvoja vakcine protiv korona virusa

Suđenje u Hagu za zločine OVK

“Hag otkrio plan iznošenja dokaza” javljaju Novosti. “Protiv Tačija 153 svedoka”.

Novi totalitarizam

Politika, pod naslovom “Ponižena sloboda”, javlja da je “i poslednja mala redakcija iz Prištine poslala juče svog izveštača da vidi šta se to dogodilo u Gračanici” povodom zapaljenog bilborda kraj puta na kome piše “Sloboda ima ime” pored amblema OVK”. Navodi se da je “sve počelo kao jedna od brojnih propagandnih akcija Tačijeve i Veselijeve Demokratske partije Kosova, čijim se šefovima kao bivšim komandantima OVK, sudi u Hagu za zločine počinjene “u ratu i miru 1998 – 2000. godine”. Izveštač navodi da je “OVK formirala novi totalitarizam na Kosovu. On je zamenio ideologiju komunizma po dubini, pa svako ko dovodi u bilo kakvu sumnju ´heroje mučenike i legendarne komandante´ biva surovo kažnjen”.

politika-foto-gracanica-

Fotografija Politike iz Gračanice

Amerika posle izbora

“Tramp namerava da tuži bliskog saradnika Džozefa Bajdena” objavljuje Politika.

astronauti-svem-stanica-

Houston, 17.11.2020 - posada kosmonauta po dolasku na Međunarodnu svemirsku stanicu, pošto su na nju stigli raketom Spejs Iks

Ministarke protiv premijerke

“Rat žena u vladi” objavljuje Srpski telegraf. “Ne poštuju hijerarhiju, Zorana i Jadranka se osilile, napadaju premijerku”.

Ministarka Čomić

“Zašto sam prihvatila da budem minstarka” objavljuje Blic razgovor sa Gordanom Čomić, dok je Kurir citira rečima: “Posle DS više neću biti ni u jednoj stranci”.

grci-komunisti-prot

Athens, 17.11.2020 - neredi tokom demonstracija komunista na ulicama Atine

Ivan Bekjarev

“Poslednji film Bekjareva” objavljuju Novosti. “Iz kadra je otišao na Infektivnu”, piše u ovom listu povodom smrti poznatog glumca Ivana Bekjareva.

“Glumci se opraštaju od Ivana Bekjareva” objavljuje Blic. “Mirno spavaj, svemu sin as naučio”.

“Ivan Bekjarev (1946-2020), bogati scenski život preselio u večnost”, objavljuje Politika.

“Ivan Bekjarev, večiti optimista srpske glume” objavljuje Danas.

Mića Milošević

“Mića Milošević, laf u srcu koji je stvorio ´Tesnu kožu´” piše u Danasu povodom smrti poznatog reditelja.

“Sećanje: Milivoje Mića Milošević (1930-2020), kaleidoskop svakodnevnih slika i prizora”, naslov je u Politici.

Političari, policajci i kriminalci

O “sprezi visokih državnih funkcionera i mafije” tabloid Alo piše pod naslovom “Prodaju obraz za besne džipove”. Ovaj list navodi da su “insajderski poslovi, prodaja privilegovanih informacija, nameštanje tendera I dojave o potragama i pretresima - samo neki od načina na koje političari pomažu kriminalcima”.

“Dokaz da policija radi sa mafijom” objavljuje Srpski telegraf uz fotografiju “dvojice aktivnih policajaca u društvu sa nedavno ubijenim škaljarcem Bojanom Mirkovićem”. List navodi kako se “sumnja da su radili za kavčane i obojica su suspendovana. Na spisku više od 30 policajaca I funkcionera MUP koji direktno sarađuju sa kriminalcima”.

Novi klan i njegove ubice

Novosti objavljuju da su “navijači ´pucači´ novog klana. Uzeli po 5.000 evra za ubistvo Šarca, Kiće i Mirkovića, imali zaštitu pojedinaca iz državnog aparata”. List dodaje kako “Vučić traži da se seče kriminalna hobotnica”.

U čijim su rukama najveći fudbalski klubovi i reprezentacija?

“Da li su ´navijači´ potpuno preuzeli Zvezdu i Partizan” objavljuje Danas, “posle prekida utakmice u Kupu Srbije zbog upada sa tribina”.

“Raspad sistema, klanovi uništili ´orlove´” piše u Kuriru.

“Komedija, Tončev bi na čelo FSS. Šuruje sa krimosima i preti sudijama. Realni kandidati Terzić i Simović”, piše u Srpskom telegrafu.

“Bruka i sramora, srpski fudbal pao najniže” objavljuje Informer. “´Orlovi´ najskuplja ekipa koja se nije plasirala na Evropsko prvenstvo”.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...