U decembru smirivanje epidemije

BM

(utorak, 17.11.2020 - pregled najvažnijih tema na naslovnim stranama u srpskoj štampi)
Beograd, 16.11.2020 - Policijske službenike koji su jutros u Beogradu sproveli akciju pronalaska iregularnih migranata, obišao je ministar Aleksandar Vulin je sa direktorom policije Vladimirom Rebićem i republičkim komesarom za izbeglice i migrante Vladimirom Cucićem

Dr Branislav Tiodorović: “Broj zaraženih biće u porastu do kraja meseca, a onda sledi stabilizacija i, nadam se, kraj ovog talasa oko 20. decembra. Patrijarh je bolje. Dodik izgubio Banjaluku a Izetbegović Sarajevo na lokalnim izborima u BiH. Otkriven arsenal u Končulju na području Bujanovca, OVK sprema ustanak. ER Srbija planira da smanji broj radnika ali i plate.

sastanak_transportgas_mihailovi

Beograd, 16.11.2020 - Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, rekla je danas da izgleda postoji veliki trud pojedinaca da se od Ministarstva sakrije poslovanje preduzeća “Transportgas“, budući da se direktor tog preduzeća Stevan Dukić ni danas nije pojavio na sastanku u Vladi Srbije, na koji je bio javno pozvan, saopštio je njen kabinet

Zastrašivanje virusom

“Raste broj smrtnih slučajeva, premijerka Brnabić upozorava: Ako koronane uspori, sledi policijski čas” piše u Novostima

“Premijerka ima dobre vesti” objavljuje Kurir. “Vakcina za pola Srbije. Osim 1,8 miliona vakcina protiv koronavirusa koje je najavio predsednik Aleksandar Vučić, naša zemlja mogla bi da naruči još dva miliona doza, kaže Ana Brnabić”, prenosi Kurir.

“Informer najavljuje: “Spremite se za najjači udar zaraze, čekaju nas dve nedelje korona pakla”. U ovom tabloidu piše kako “matematički modeli pokazuju da će dnevno biti I do 7.000 novozaraženih. Dr Branislav Tiodorović: Sada je jako važno da se svi pridržavaju mera”.

“Stručnjaci predviđaju da će biti još gore” piše u tabloidu Alo. “Narednih dana i duplo više zaraženih?!” Da valjda ne ugrozi ovu tvrdnju, list navodi da je “juče preminuo 21 pacijent, 161 osoba na respiratoru”, ne navodeći da je smanjen broj novoobolelih na 2.813 (prethodnog dana 3.482 ) od testiranih 11.493.

Pod naslovom “Smirivanje epidemije početkom decembra”, Blic citira dr Branislava Tiodorovića: “Broj zaraženih biće u porastu do kraja meseca, a onda sledi stabilizacija i, nadam se, kraj ovog talasa oko 20. decembra”. List dodaje kako se očekuje „uskoro odobrenje novog cepiva. ´Moderna´ vakcina efikasna 94,5%“.

“Nova teorija” piše u Srpskom telegrafu kao izjava dr Branimira Nestorovića: “Kako to da političari ne umiru od korone?”

“Još nema razloga za zatvaranje škola” objavljuje Politika povodom izjave premijerke Ane Brnabić da su “pkole najbeubednije okruženje za đake i nastavnike”. Ovaj list navodi da “problem može da nastane  ako dođe do porasta zaraze među prosvetarima” dok Danas objavljuje da su “škole bezbedne ali ne znamo šta se u njima dešava: Sumnja u podatke o broju zaraženih učenika”.

lion-kafedzije-prot

Lion, 16.11.2020 - vlasnici prodavnica, barova i restorana protestuju u Lionu protiv zatvaranja njihovih objekata

Patrijarhu bolje

“SPC: Patrijarh je bolje, nije životno ugrožen” piše u Informeru.

“Posle kriznog vikenda patrijarhu bolje” objavljuje tabloid Alo pod naslovom “Irinej: Ja sam Čačanin, ne dam se lako”.

Izbori u Republici Srpskoj

“SNSD najjači na lokalnim izborima, Dodiku gorka pobeda bez Banjaluke” objavljuju Novosti, povodom rezultata jučerašnjih lokalnih izbora u BiH.

“Šok na izborima u BiH” objavljuje Blic. “Dodik izgubio Banjaluku a Izetbegović Sarajevo” List dodaje da je “Banjaluku osvojio Draško Stanivuković jedan od najvećih protivnika Dodika”, dok u Politici piše da  “pobeda kandidata opozicije Draška Stanivukovića u Banjaluci predstavlja I najveće iznenađenje ovih izbora”.

“da li su lokalni izbori u Bosni i Hercegovini nagovestili šire promene” pita Danas pod naslovom “Dodikov pad u Banjaluci ohrabrio srpsku opoziciju”. List citira Dušana Spasojevića: “I u Crnoj Gori I u Bosni I Hercegovini su opozicije izašle na izbore uprkos neravnopravnim uslovima i napravile dobar rezultat”.

banjaluka-stanivukovic-izbori

Banjaluka, 16.11.2020 - Drasko Stanivuković iz Partije demokratskog progresa slavi pobedu u Banjaluci, na lokanim izborima

Crna Gora posle izbora

“Oteo pobedu Srbima” piše u Informeru. “Krivokapić prevario narod, srpske stranke u novoj vladi neće imati čak ni niže službenike”.

Amerika posle izbora

“Advokat šefa SAD tvrdi: Tramp pobedio Bajdena milionskom razlikom” piše u Srpskom telegrafu.

ameri-iskrcavanje-nato-vezba

Antverpen, 16.11.2020 - američki vojnici istovaraju borbena vozila za učešće na zajedničkim manevrima SAD i NATO na istoku Evrope

Pronađeno oružje i uniforme za teroriste

“Sprečeno novo veliko zlo”, tvrdi Informer. “Šiptari pripremali rat na jugu Srbije. Nedaleko od Bujanovca otkopana velika količina oružja I uniformi terorističke OVPBM. Ekstremisti planirali da izazovu haos na jugu centralne Srbije da bi sprečili suđenje Tačiju I zločincima iz OVK”.

“Otkriven arsenal u Končulju na području Bujanovca, OVK sprema ustanak” objavljuje tabloid Alo.

“Devet kontejnera oružja u stenama kod Bujanovca” piše u Politici.

putin-savet-bezbed

Moscow, 16.11.2020 - predsednik Rusije Vladimir Putin preko video linka predsedava bezbednosnim savetom

Traže se preko suda 684 bebe

“U Srbiji se traže 684 bebe” objavljuju Novosti “konačnu brojku nestalih.  Roditelji, braća I sestre I oni koji sumnjaju u poreklo podneli akte pred četiri visa suda. Najviše predmeta u Beogradu, obavljeni prvi razgovori sa predlagačima”.

jermeni-iskop-selenje

Kalbajar, 16.11.2020 - Jermeni ekshumiraju stradale saborce i civile u sukobima u oblasti Nagorno-Karabaha i prenose ih sa prostora koji će biti predati Azerbejdžanu

Er Srbija otpušta radnike i smanjuje plate

Politika piše da “ER Srbija planira da smanji broj radnika ali I plate” pod naslovom “Er Srbija nudi otpremnine i smanjuje plate”.List ističe da “menadžment nije radnike obavestio koliko njih je višak, kao ni o procentu umanjenja zarada”.

Najveći trgovinski blok na svetu

“Novi globalni privredni poredak na Pacifiku” piše u Politici povodom stvaranja “najvećeg globalnog trgovinskog bloka u istoriji, osnovanog proteklog vikenda u Hanoju na završetku sastanka grupacije azijsko-pacifičkih zemalja ASEAN. List navodi da je reč o zajedničkom tžištu od 2,2 milijarde ljudi sa trećinom svetskog BDP-a. Ovaj Sporazum o sveobuhvatnom regionalnom ekonomskom  partnerstvu obuhvata 15 država, među njima Kinu, Japan, Južnu Koreju, Australiju…

Lečenje dece pomoću SMS poruka

“Za sve veći broj mališana terapije u inostranstvi zavise od SMS poruka” piše u Danasu. “Nikad više roditeljanije tražilo novac za lečenje dece”.

Prvi sneg?

“Prognoza RHMZ – prvi sneg možda već za vikend” objavljuje Blic.

djokovic-svarc-argentinac

London, 16.11.2020 - srpski teniser Novak Đoković u meču protiv Argentinca Dijega Švarcmana, na završnom Mastersu u Londonu, 2:0; 6-3, 6-2

Kome poveriti reprezentaciju?

“Traži se rešenje za reprezentaciju, novi selector ili Mihajlović ili Milojevići!?” objavljuje Informer povodom serije loših igara fudbalske reprezentacije Srbije.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...