Nema zatvaranja škola - zasad

BM

(nedelja, 15.11.2020 - pregled najvažnijih tema na naslovnim stranama u srpskoj štampi)
Atlanta, 14.11.2020 - novo prebrojavanje galsova sa predsedničkih izbora u Džordžiji

Korona bukti, klubovi još dupke puni. Korona se zadržava na odeći, obući, nameštaju, staklu, možete da se zarazite i smrznutim proizvodima. Zasad nećemo zatvarati škole, kaže minister prosvete. Tači je spreman za likvidaciju svedoka svih svojih zločina. Njujork tajms: “Tramp je isti kao Milošević”. Kako je propao srpski fudbal.

jermeni-nagorno-ikone-

Kalbajar, 14.11.2020 - Jemreni iznose ikone iz crkve u Kalbaharu, gradu u Nagorno Karabahu, koji će postati deo teritorije Azerbejdžana

Borba sa epidemijom

“Korona bukti, klubovi još dupke puni” objavljuju Novosti na temu “virus i poštovanje ´kovid zakona´”.

“Možete da se zarazite i smrznutim proizvodima, korona se zadržava na odeći, obući, nameštaju, staklu… i po mesec dana” objavljuje Kurir uz najavu “naučnici dokazali”. Ovaj tabloid navodi “zastrašujuće brojke: 17 umrlih, 3.822 zaraženih, na respiratorima 163 pacijenata” i apel dr Predtaga Kona: “Ljudi, moramo da usporimo ovaj virus”.

Politika objavljuje da je testirano 14.015 uzoraka i da je prisustvo virusa u Srbiji do sada potvrđeno kod ukupno 81.086 građana.

“Očekujemo više od 4.000 obolelih dnevno” citira tabloid Alo Mirsada Đerleka, državnog sekretara Ministarstva zdravlja.

nem-frankf-prot

Frankfurt, 14.11.2020 - protest u Frankfurtu protiv restriktivnih mera

Korona – sistemsko oboljenje

Blic piše o posetama dr Marii Zdravković, direktorku KBC “Bežanijska kosa” i lekarima I osoblju KBC “Zemun” pod naslovom “Bitka za najteže pacijente”. “List navodi da “kada se korona pojavila mislili smo da je to vrsta gripa koja izaziva zapaljenje pluća. Danas, nažalost, znamo da je korona sistemsko oboljenje koje napada gotovo svaki organ u našem telu”.

I Kurir citira dr Mariju Zdravković: “U trećem talasu u bolnici leže cele porodice”.

Amerika posle izbora

Kurir prenosi Njujork tajms koji objavljuje: “Tramp je isti kao Milošević”.

tramp-pristalice-vasington

Washington, 14.11.2020 - protest pristalica predsednika SAD Donalda Trampa

Upozorenje za Hag

“Upozorenje za Hag: Tači je spreman za likvidaciju svedoka svih svojih zločina” objavljuje Kurir.

Tužilaštvo najavljuje borbu protiv klanova

Novosti objavljuju intervju sa Zagorkom dolovac, republičkim javnim tužiocem, pod naslovom “Potkopavaju tužilaštvo iz ličnih interesa”. List navodi da je “polovina krivičnih prijava lane odnosi se na visoku korupciju” i citira: “Pojačaćemo borbu protiv klanova koji deluju u Srbiji”.

seul-prot-radnici

Seoul, 14.11.2020 - radnički protest u Seulu

Godišnjica smrti patrijarha Pavla

Novosti podsećaju da je “danas 11 godina od smrti najvoljenijeg poglavara SPC” pod naslovom “Patrijarh Pavle za narod svetac”.

Roman Emira Kusturice

Blic “ekskluzivno” objavljuje “prve stranice romana Emira Kusturice”.

Nema zatvaranja škola - zasad

Tabloid Alo o bjavljuje “intervju nedelje” pod naslovom “Branko Ružić: Zasad nećemo zatvarati škole”.

Četvrt veka Dejtonskog sporazuma

“Narodi u Bosni I Hercegovini različito su shvatili Dejton” naslov je u Politici za razgovor sa Miloradom Dodikom, članom Predsedništva BiH iz RS. Uz to ovaj list podseća da je “četvrt veka Dejtonskog sporazuma” pod naslovom “Revizija bi bila opasna”.

danska-prot-farmeri-

Aalborg, 14.11.2020 - protest farmera u Danskoj

Rat protiv mafije

“Rat protiv mafije vodiće se do kraja, našeg ili njihobog” citira Politika iz razgovora sa Aleksandrom Vulinom, ministrom unutrašnjih poslova Srbije.

Srpski fudbal: Sunovrat, katastrofa, blamaža…

“Kako je propao srpski fudbal” istražuju Novosti. “Sunovrat svih reprezentativnih selekcija, prvenstvo neregularno, katastrofalno deljenje pravde, blamaža protiv Škota zahteva hitne promene”.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...