Rusija nudi zajedničku proizvodnju vakcine

BM

(četvrtak, 12.11.2020 - pregled najvažnijih tema na naslovnim stranama u srpskoj štampi)
Yerevan, 11.11.2020 - Rusija dovozi opremu u Jerevan za mirovne snage u Karabahu koje će nadgledati primirje

U Srbiji preminula 21 osoba, novozaraženo 3.536 ljudi. Krizni štab danas razmatra ograničenje rada kafića i klubova, privremeno zatvaranje bazena, skraćenje radnog vremena prodavnica, preporuku firmama za rad od kuće. Ruski predsednik, nizom poteza, nastavio da osnažuje srpsko-rusko partnerstvo, Rusija nam nudi zajedničku proizvodnju vakcine. Srbija protiv Škotske večeras u odlučujućoj utakmici za odlazak na evropsko fudbalsko prvenstvo.

jerevan-prot-protivprimirja-

Yerevan, 11.11.2020 - protest protiv primirja u Karabahu

Zastrašivanje virusom

Ponovo se ističe da je „Najcrnji dan u Srbiji, 21 mrtav“ kako piše u Informeru, dok Novosti objavljuju „Crni rekord“, a Srpski telegraf – „Narode, bliži nam se karastrofa“.  „Katastrofa, nikad gori dan u Srbiji“, naslov je u Kuriru, dok tabloid Alo pobeđuje u zastrašivanju naslovom: „Na ivici pakla“.

„Težak dan“, piše u Blicu.“Kada će biti spremne za upotrebu – sve što treba da znate o vakcinama“.

„Nepoštovanje mera uzima danak“ tvrdi Politika.

Informer najavljuje, „Za 10 dana imaćemo 5.000 bolesnih dnevno“ a Novosti „Krizni štab danas razmatra ograničenje rada kafića i klubova, privremeno zatvaranje bazena, skraćenje radnog vremena prodavnica, preporuku firmama za rad od kuće“.

„Otkrivamo, oštre mere protiv kovid“ piše u Srpskom telegrafu. „Ko pravi proslavu ide u zatvor, Krizni štab zbog jezivih rezultata epidemije, koju želi da zaustavi, žestoko će sankcionisati one koji se igraju ljudskim životima“.

„U Srbiji preminula 21 osoba, novozaraženo 3.536 ljudi“, objavljuje Danas.

nem-minhen-zatvaranje-

Munich, 11.11.2020 - zatvoreni restorani u Nemačkoj zbog korone

Odlikovanja borcima protiv epidemije

„Predsednik Vučić odlikovao heroje rata protiv kovida 19! objavljuju Novosti pod naslovom „Svetlo u mračnom dobu“.

„Obeležen Dan primirja, Vučić odlikaovao borce protiv kovida 19“ objavljuje Politika.

„Heroji, Vučić odlikovao lekare koji nas leče od korone“, objavljuje Kurir.

„Vučić delio ordenje po političkom ključu“ objavljuje Danas. „Za medijski doprinos u borbi protiv kovida 19 ordenje za novinare Pinka, RTS-a i Blica, dok su nezavisni novinari i mediji zaobišeni“.

ordenje-kovid-vucic

Beograd, 11.11.2020 - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, povodom Dana primirja u Prvom svetskom ratu, uručio odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama koji su se istakli tokom borbe na suzbijanju zarazne bolesti kovid-19

Ruska vakcina

„Putinov odgovor, Rusija nam nudi zajedničku proizvodnju vakcine, otvara tržište za naše proizvode, otvara vojnu kancelariju“ objavljuje Kurir. „Nakon naše saradnje sa SAD, ruski predsednik nizom poteza nastavio da osnažuje srpsko-rusko partnerstvo“, piše u ovom tabloidu.

putin-vlada-socci-

Sochi, 11.11.2020 - ruski predsednik Vladimir Putin sa člnovima Vlade

Suđenje u Hagu za zločine OVK

Novosti objavljuju izjavu Semin Dagdelen, poslanice Bundestaga: „Berlin znao sve o Tačiju“.

„Bojim se da OVK ne počne da ubija svedoke“ naslov je u Srpskom telegrafu za razgovor sa Milovanom Drecunom.

Pretnja zbog Lukašenka

„Novi ultimatum EU: Srbi imate osam dana sa uvedete sankcije Lukašenku“, objavljuje Informer.

SAD i Balkan

„Bajden i Džonson u utorak razgovarali i o Srbiji i susedima“ javlja Danas pod naslovom „SAD će na Balkanu raditi sa EU, ali i Britanijom“.

tokio-maske-bajden-trampa-

Tokyo, 11.11.2020 - proizvodnja maski s likom Džoa Bajdena u radnji u Tokiju

Crna Gora posle izbora

„Onlajn glasanje za novu vladu Crne Gore“, javlja Politika. Prvi put u istoriji onlajn glasanje za izbor nove vlade održaće se u crnogorskom parlamentu 24. novembra, ali list navodi kako se u javnosti spekuliše hoće li predloženi kabinet novog mandatara ostai na okupu do zakazanog glasanja, zbog iznenadnih ostavki kandidata za ministra unutrašnjih poslova Nikole Terzića i savetnika mandatara Srećka Crnogorca.

Evropska deklaracija protiv terorizma

Politika javlja da će „Brisel školovati evropske imame“ a da će „migranti morati da nauče jezik zemlje u kojoj žive i podstiču decu da se uklope u moderna evropska društva“. Reč je o sadržaju „nacrta deklaracije koju se pripremile Francuska, Austrija i Nemačkakao odgovor na seriju terorističkih napada u Parizu, Nici i Beču“.

samos-migranti-pozar-

Samos, 11.11.2020 - požar u izbegličkom kampu na samosu

Cene u skupštinskom restoranu i partijske politike

„Restoran i cene u njemu opet su napinili stupce tabloida a to, svakako, nij enešto što podiže ugled parlamenta. Naprotiv“ piše u Politici uz objašnjenje kako je Ivica Dačić, po dolasku na mesto predsednika Narodne skupštine „uradio neke dobre stvari“ prema svom obećanju da će „ozbiljno raditi na podizanju, takoreći nepostojećeg, ugleda parlamenta“. List dodaje kako je, međutim, „zahvaljujući njegovim, blago rečeno, neozbiljnim izjavama o cenama u skupštinnskom restoranu umnogome doprineo da ništa od toga ne bude primećeno“. List zatim podseća na raspravu prilikom biranja Dačića za predsednika parlamenta, kada su „u celodnevnoj raspravi govorili skoro svi naprednjaci ali niko nije baš ništa rekao o kandidatu Dačiću“, nego su samo govorili o“radu predsednika Srbije Aleksandra Vučića“... List smatra da su svi u Sali „krili ogorčenje što je Dačiću namenjena tako važna funkcija“ i u nezvaničnim razgovorima u skupštinskom holu „neskriveno su davali oduška svom nezadovoljstvu“.

varsava-prot-desnicari-

Warsaw, 11.11.2020 - marš ekstremnih desničara u Varšavi

Usporeni smak sveta

„Katarina Žutić: Kao da uživo gledam usporeni smak sveta“, objavljuje Blic razgovor sa poznatom glumicom.

Ubistvo

„“Ubistvo u naselju Braća Jerković, likvidiran sin bivšeg fudbalera Zvezde Repčića“, objavljuje Blic.

„Vedran Repčić ubijen sa tri metka u grudi“ objavljuje Alo. „Sin Zvezdinog asa izrešetan u sačekuši!“

Srbi protiv Škota večeras

„Škoti su dobri ali mi idemo na EP“ citira Informer Dušana Tadića, kapitena fudbalske reprezentacije Srbije, „pred meč decenije“ koji se večeras igra u Beogradu.

„Meč lopta za EVRO“ najvljuju Novosti: „Srbija Škotska 20.45“.

„Srbija (20.45) sa Škotskom u baražu“ obajvljuje Blic. „Orlovi za EVRO, slavu i radost nacije“.

„Pobeda, momci, kad ako ne sad!“, piše u Kuriru a u tabloidu Alo „Orlovi, sad ili nikad!“.

„Srbija protiv Škotske za istoriju“ piše u Danasu.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...